வாழ்க | Engeland zat allemaal op slot tot half februari | Huiselijk

Op de dag dat het nieuwe, eenvoudige vaccin werd geïntroduceerd, kondigde de Britse premier Boris Johnson een nieuw uitgaansverbod af. Scholen zijn gesloten tot half februari. Dergelijke maatregelen zijn al geselecteerd in Schotland en Wales.

Snelle verspreiding

Het nieuwe uitgaansverbod is vergelijkbaar met het strenge verbod dat eind maart vorig jaar werd aangekondigd. Volgens Johnson is dit het gevolg van de snelle verspreiding van een nieuwe variant van het coronavirus. Britse ziekenhuizen zitten 40% voller dan op de bodem van de crisis afgelopen voorjaar.

National Health Care Nieuw avondklok bevel nodig om NHS te verwijderen. Veel artsen en verpleegkundigen hebben de afgelopen dagen geprobeerd duidelijk te maken hoe slecht de situatie in ziekenhuizen is. Ondanks de maatregelen die sinds Kerstmis zijn genomen, blijft het aantal patiënten stijgen.

Johnson stond onder druk om met drastische maatregelen te komen. Hij zegt dat hij de frustratie kan begrijpen van veel ouders die hun kinderen vanmorgen voor het eerst weer naar school hebben gestuurd. Op zondagochtend nodigde Johnson deze ouders uit om hun kinderen voornamelijk naar school te sturen.

Vaccin

De verhuizing volgt op de introductie van een eenvoudig vaccin tegen het coronavirus dat in het VK is ontwikkeld. Volgens Johnson worden half februari de meest kwetsbare Britten ingeënt tegen het virus. Dit omvat 70-plussers, mensen met een zwakke gezondheid, al het verpleeghuispersoneel en iedereen die actief is in het Britse gezondheidssysteem.

Aangezien het bevel tot uitgaan vanaf dat moment kon worden versoepeld, probeerde Johnson een boodschap van hoop over te brengen aan zijn landgenoten. Na minstens een maand zullen er echter dergelijke kansen zijn. Het vaccin werkt immers eigenlijk maar langer dan drie weken.

READ  Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is de afgelopen 24 uur licht afgenomen | Nu

Scholen

Dit wordt het derde slot genoemd sinds het virus de wereld overnam. Het grote verschil met de Novembersluis is dat ook scholen nu gesloten zijn. De enige reden waarom Engelsen hun huis mochten verlaten, was vanwege noodzakelijke fouten, noodzakelijk werk buitenshuis, een beetje ontspanning en lichamelijk misbruik. Dat dit laatste type apart wordt genoemd, is een indicatie dat de spanningen in veel woningen toenemen als gevolg van aanscherping van continue maatregelen.

Het aantal coronabesmettingen is meer dan vijftigduizend nieuwe gevallen per week. Maandag werden 58.784 nieuwe besmettingen gemeld. Meer dan vierhonderd Britten stierven aan de ziekte. Het totale dodental is opgelopen tot meer dan 75.000.

Schotland

In Schotland mogen burgers vanaf dinsdag 5 januari hun huis niet verlaten, tenzij absoluut noodzakelijk of voor een korte buitentraining. Deze actie geldt voor de rest van deze maand. Scholen zijn gesloten.

Welke bijwerkingen kunnen optreden na inname van het coronavaccin? “Meld het!” (Video)

Ook de Duitsers zaten lange tijd vast

De vergrendeling in Duitsland wordt verlengd tot 31 januari. De krant Bild meldt dat op basis van onbekende bronnen de nationale overheid en de deelstaten zijn overeengekomen.

De formele beslissing om de uitsluiting te verlengen kon dinsdag al worden genomen. President Angela Merkel zal dan gesprekken voeren met staatsleiders. De verwachting was al dat de sluitmaatregelen verlengd zouden worden, maar het is nog niet duidelijk hoe lang dit zal duren. Mogelijk waren er hiervoor enkele meningsverschillen.

Duitsland besloot vorige maand de sloten op feestdagen aan te halen. Essentiële instellingen en scholen moesten hun deuren sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zouden echter van kracht moeten zijn tot 10 januari en zijn nu verlengd.

READ  Zanger Doon Mendink (24) overleden | Sterren

Oostenrijk duurt minstens een week

De huidige lock-out in Oostenrijk wordt met een week verlengd. Dat betekent dat catering en niet-essentiële winkels tot ten minste 24 januari gesloten zullen zijn, zei de Oostenrijkse minister van Volksgezondheid Rudolf Ansoper.

In die periode zijn beperkingen voor buitenlandse reizigers van kracht. Iedereen uit het gevaarlijke gebied – dat wil zeggen bijna alle landen – die Oostenrijk binnenkwam, zou tien dagen geïsoleerd moeten worden.

Opgesloten zitten in Oostenrijk tijdens het wintersportseizoen is een enorm verlies voor het land. Deze activiteiten lopen af ​​op 18 januari. Het kabinet heeft ook een plan ontwikkeld om vergrendeling gemakkelijker te maken voor degenen die negatief testen. Ze mochten bijvoorbeeld gaan winkelen. Een wet om dit mogelijk te maken kreeg zondag geen steun van de oppositie, waarna Ansopar aankondigde dat hij het niet zou doen.

Meer nieuws:

Huiselijk:

Buitenland:

READ  Sven Kramer plaatste zich niet voor het EK Allround en kon de titel niet verdedigen Skiën

Financiën-economie:

Spel:

Hobby / Persoonlijk:

Zien Hier Live blog op zondag 3 januari.

Lunchupdate

Update elke dag tijdens de lunch het belangrijkste nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Bijvullen.

Volgens Hier Ons privacybeleid.

Written By
More from Arzu

Spanje kiest voor harde corona-aanpak: regering wil avondklok tot mei volgend jaar | Buitenland

Spanje wil de komende winter met een harde aanpak het coronavirus onder...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *