26 meer Trump verontschuldigt zich, waaronder voormalig campagneleider Manafort Nu

De Amerikaanse president Donald Trump bood woensdag zijn volledige verontschuldigingen aan aan 26 anderen, waaronder de voormalige campagneleider en een van de hoofdverdachten in het Russische onderzoek, Paul Manafort. Trump heeft opnieuw besloten om de politieke activist Roger Stone en zijn schoonzoon Charles Kushner vaderlijk pardon te verlenen.

Vorig jaar werd Manafort veroordeeld voor samenzwering tegen de Verenigde Staten, het witwassen van geld en het niet registreren als ‘buitenlandse agent’ voor de voormalige pro-Russische regering van Oekraïne.

Een van de hoofdverdachten in het onderzoek van speciale advocaat Robert Mueller naar de banden tussen de Trump-campagne en Rusland is de voormalige campagneleider van Trump. Amerikaanse inlichtingendiensten hebben vastgesteld dat de Russen proberen de presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden. Manafort wacht nu niet meer dan zes jaar gevangenisstraf.

Roger Stone, een Republikeinse strateeg die achtergrondonderzoek deed naar politieke tegenstanders, werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens liegen tegen het Congres, het belemmeren van gerechtigheid en het misbruiken van getuigen. Trump had de straf van Stone eerder omgezet in een lagere straf.

Charles Kushner, vader van Jared Kushner, echtgenoot van Trumps dochter Ivanka, krijgt ook gratie. Kushner, een vastgoedontwikkelaar zoals Trump, werd in 2005 veroordeeld wegens het witwassen van geld in de campagne, belastingontduiking en ongeoorloofde beïnvloeding van getuigen. Kushner werd in 2006 vrijgelaten na twee jaar gevangenisstraf.

Naast de 26 volledige petities voor Trump’s gratieverzoek die woensdag werden ingediend, verlaagde de president de straffen van nog eens drie.

Tientallen verontschuldigingen resulteren in twee dagen

In twee dagen tijd heeft de Amerikaanse president tientallen daders gratie verleend. dinsdag Trump bood zijn excuses aan bij de Nederlandse advocaat Alex van der Swan, voormalig campagneleider George Papadopoulos en dertien anderen.

READ  Video: Max Verstappen botst met Lance Strol in coaching Portugal | Motorsport

Aangezien de dagen dat hij nu president van de Verenigde Staten was, geteld zijn, heeft Trump gratie verleend aan veel veroordeelde veroordeelden. Trump bood onlangs ook zijn excuses aan aan voormalig adviseur Michael Flynn.

Met de verontschuldiging wil Trump het “onrecht” corrigeren dat volgens hem door de Möllergroep is begaan. Naast Manafort speelden ook Flynn, van der Swann en Papadopoulos een rol in het Möller-onderzoek.

Written By
More from Arzu

Uitslag World Cup Darts: Van Kerwen wint Wright ziet terugkeer naar huis | Darts

In de middagsessie werd Dmitry van den Berg Jermaine Vattimena van school...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *