ADO wijst tegen Heeranveen aan als Kishna, VVV en PEC in balans zijn | Nu

ADO Den Hawk scoorde zaterdag een punt bij ERTV na drie opeenvolgende nederlagen. Ricardo Kishna’s langverwachte coach, Root Proud, die meer dan drie jaar in zijn eerste wedstrijd speelde, speelde 1-1 gelijk tegen Ski Heeranwein. Ook VVV-Wenlow en PEC Soul waren in balans: 2-2.

In de dertiende minuut gaf David Phillip de leiding aan ADO en al snel kwam Joey Weerman op gelijke hoogte. Heeranween had na rust de meeste winstkansen, maar het was 1-1 in Cars Jeans Stadium.

Een halfuur later maakte Kishna haar comeback als alternatief. De 25-jarige aanvaller, die het veld opkwam voor de geblesseerde Philip, maakte zijn eerste speelminuten sinds 17 september 2017. Kishna stopte met spelen nadat ze in een thuiswedstrijd met Ajax haar kruisband had gescheurd, mede door mentale problemen.

Voor het eerst sinds 25 oktober heeft ADO Den Hawk geen ERTVC-wedstrijd verloren. De club speelde een maand geleden gelijk tegen AZ (2-2) van Hofstat, waarna werd verloren van PSV (4-0), FC Twente (2-4) en Sparta Rotterdam (6-0).

Door het zwaarbevochten gelijkspel – Brutins eerste punt als coach van Hockener – komt de nummer zestien ADO op vijf punten. Heeranween was ongeslagen in de derde wedstrijd op rij en staat zesde met achttien punten.


ADO Den Hawk scoort een punt tegen Heeranveen door een vroege goal van David Phillips. (Foto: Pro Shots)

Heeranween laat een tegenslag zien na een snel tegendoelpunt

De gespannen ATO kwam meteen op voorsprong in de wedstrijd en was vier minuten later dicht bij de 1-0, maar doelman Erwin Mulder sloeg een weddenschap op doel van aanvoerder Shahul Pinas. Tien minuten later werd het nog steeds aangevallen. Philip stuurde Pasen naar de buitenspelrand en eindigde koel.

READ  Badr Hari is nu niet bang voor 'ABC-kickboksers' als Adekpuy of Verhoeven

ADO kon lange tijd niet genieten van die zeldzame aanwezigheid, want twee minuten later was het weer normaal. Ibrahim Drezevic trof Joey Veerman uit het strafschopgebied, die de bal ver in de verre hoek rolde.

Heeranveen kreeg in de tweede helft betere kansen, maar stond niet scherp voor het publiek. Een kopbal van Henk Weirmann ging net iets te naast, een schot van Joey Weeermann kraakte en Rodney Kongolo miste nipt een voorzet, waarna ADO in zijn eigen finale zijn mannetje bleef.

Na het laatste fluitsignaal waren de meeste ogen op Kishna gericht. De uitgeputte oud-Ajacied liet zijn emoties de vrije loop en werd breed omarmd door teamgenoten en coach Proud.

Voor app-gebruikers: klik op de tweet om Ricardo Kishna’s emoties te zien na het laatste fluitsignaal.

PEC Soul staat de eerste overwinning toe na de trekking van september

In Stadion de Goyal bezorgde PEC Soul VVV-Wenlow een overwinning: 2-2. PEC, dat sinds eind september wacht op zijn eerste overwinning, sloot de wedstrijd af met tien man vanwege een rode kaart in de stoptijd voor Thomas Lam. De aanvoerder maakte een forse zet voor VVV-aanvaller Giorgios Giacomo.

Jaber Arias opende in de 21e minuut de score voor VVV, die te wijten was aan een fout van Michael Jetter. De Duitse doelman van de PEC liet een voorzet uit zijn handen glippen, waardoor Arias van dichtbij mee kon werken.

Tien minuten voor rust maakte Emmanuel Froy gelijk. De middenvelder, die dit seizoen werd gehuurd van Borussia Dortmund, schoot de verre hoek na het goede voorbereidende werk van Kenneth Paul. VAR vroeg even of Paul de bal met zijn hand had opgepakt, maar dat bleek niet zo te zijn.

READ  வாழ்க | Jose P. Nikki Verstappen | Wil de documentaire over binnenlands stoppen stoppen

In de finale leek PEC de langste druppel te trekken toen Mike van Dunen 1-2 scoorde met de handen van doelman Thorston Kirschbaum, maar VVV kwam nooit meer uit het niets. Teleurgesteld passeerde Kia met een goede ronde Maxis Jetter en tekende voor de negende goal van het seizoen op ERTV.

Zowel VVV als PEC boeken weinig vooruitgang met de balans. De Wenlows staan ​​dertiende met negen punten en de Svolley elfde met een gelijk aantal punten.


Won de loting van VVV-Wenlow. (Foto: Pro Shots)

Bekijk programma, resultaten en status op ERTVC

Written By
More from Arzu

Biden maakt de producten en selecteert het hoofd van het personeel

De verkozen president Joe Biden heeft Ron Klein gekozen tot president van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *