Advocaat wil nu dat Finoord verstandig speelt in ‘worst case scenario’

Dick Advocate maakt zich zorgen over het veld waarop Finord donderdag zal strijden tegen Wolfsburg AC om door te gaan naar de knock-outfase van de Europa League. De Rotterdamse coach van de ploeg wilde echter niet spelen in de aanval in Oostenrijk.

Op zijn persconferentie woensdagavond zei de advocaat: “Het veld hier is zo slecht. We mogen er niet eens op trainen, dat heb ik nog niet meegemaakt.” “We moeten ons aanpassen aan de situatie, want het is gevaarlijk om op dit gebied defensieve risico’s te nemen.”

Finord staat momenteel twee punten achter Wolfsburg, dus ze moeten donderdag Oostenrijk verslaan om de winter in Europa te beschermen. Het is voor het eerst sinds 2014/2015 dat Rotterdams wint.

Ondanks de noodzaak van goals, wilde de advocaat de wedstrijd niet gevaarlijker beginnen dan normaal. “We kunnen in de laatste minuten scoren, dus het is belangrijk om slim te spelen. We moeten leren van de laatste minuut en oppassen dat we niet nog een snel doelpunt maken.”

‘We hebben veel wraakgevoelens’

De advocaat noemt Phenoort’s bizarre eerste ontmoeting met Wolfsburg. Eind oktober verloor de Rotterdammers op De Quiep met 1-4 van de Oostenrijkers met drie strafschoppen, waarvan twee in de eerste dertien minuten.

“We waren toen ongelukkig en hebben nu veel wraakgevoelens”, zei middenvelder Orgun Coco. “Ik kan niet wachten tot donderdagavond 21.00 uur. We kijken allemaal uit naar deze wedstrijd.”

“Het is alles of niets, maar we moeten niet proberen een doel te vinden en te groeien in het spel. Het veld ziet er niet goed uit, maar het stoort hen ook. We moeten voetballen.”

READ  Rutte 'geschokt' door bedreigingen aan OMT-leden | Huiselijk

Bekijk programma, resultaten en standen in Europa League

Written By
More from Arzu

Dit is de club met 13 (!) Nederlagen op rij sinds woensdag

Donderdag 26 november 2020 01:04 Olympic Marseille heeft een negatief record gebroken...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *