Ajax-debutant verslaat probie: ‘Dit is een begin’ | Nu

Brian Proby bevestigt dat er na zijn eerste doelpunt voor Ajax nog meer goals van hem zullen komen. De achttienjarige spits scoorde zaterdag in zijn debuut tegen Fortuna Citadel en had daarmee belang bij de 5-2-zege op de Limburgers.

‘Natuurlijk ben ik erg blij’, zei een sonde Fox Games. De spits kwam in de 66e minuut naar Lasina Troy en scoorde acht minuten later 3-1. Hij raakte de bal na een schot van David Neres in de paal.

“Ik zat in de afgelegen paal, had het gevoel dat de bal daar naartoe zou gaan, en toen kwam hij daar”, zei Probe. “Ik ben zelfs geschokt door de bal. Het is zeker niet mijn mooiste, maar deze worden ook meegeteld. Ik hoop dat dit een begin is, dat nog moet komen.”

Proby gaf toe dat hij lang zou moeten wachten op zijn kans bij de hoofdmacht van trainer Eric Den Haque. Tot dusver speelde hij alleen voor Zhang Ajax, waar hij met vijf goals de hoogste scorer van de club is. “De coach vertelde me dat ik op mijn niveau moest werken en dat de kans dan vanzelf voor me zou komen. Ik heb ook hard getraind in de sportschool.”

Ook de achttienjarige Proby beloofde een nieuw contract bij Ajax te tekenen. Het contract van de spits bij Mino Riola loopt aan het einde van het huidige seizoen af. “Natuurlijk wil ik bij Ajax blijven, dus het is goed. Ik zit sowieso dicht bij een handtekening, dus ik heb dit doel niet nodig.”


Coach Eric Den Hugh sprak Brian Proby toe voor zijn eerste test bij de hoofdmacht van Ajax. (Foto: Pro Shots)

Den Hawk: ‘Hij heeft veel meer werk nodig voor het CL-niveau’

Coach Den Hawk gaf toe dat hij lang had gewacht met het binnenhalen van de sonde. “Vorig seizoen ging hij van de ene blessure naar de andere. Dit seizoen hebben we hem zorgvuldig opgebouwd. Het is een mijlpaal, maar hier begint het net. Hij heeft veel meer werk nodig om op het niveau van de Champions League te komen.”

READ  ADO Den Hawk ontslaat coach Rankovic na negen wedstrijden | Nu

Den Hawk was niet tevreden over de prestatie van zijn team tegen Fortune. Ajax kwam aanvankelijk op achterstand, maar won met 5-2. “We zijn teveel gaan focussen en dan trek je onnodig terug. Onze rest van de verdediging is niet goed en mag op ons niveau niet.

“We reageerden goed, verhoogden de snelheid, maar niet scherp en niet goed genoeg”, vervolgde Den Hawk. “We krijgen vijf punten, maar uit drie strafpunten. We hebben niet al die strafschoppen nodig om verder te gaan in de scores.”

Den Haqqal heeft nog niet gereageerd op de blessure van Nusair Masrooy. De 22-jarige werd in de 64e minuut vervangen door een rechterhandblessure. Het is onduidelijk of de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen FC Midgeland de Marokkaanse international in gevaar zal brengen.

Written By
More from Arzu

Bondscoach Lowe praat over ‘Pitch Black Day’ na het beledigen van Duitsland in Spanje | Nu

Bondscoach Joachim Loew zag dinsdagavond in Duitsland in de Nations League-wedstrijd tegen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *