Amerikaanse Hooggerechtshof verwerpt zaak Texas wegens verkiezingsuitslag | Nu

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vrijdag een rechtszaak verworpen die was aangespannen door de Amerikaanse staat Texas en die verkiezingsresultaten in vier Amerikaanse staten ongeldig maakt.

Volgens het Hooggerechtshof heeft de staat Texas geen wettelijke basis om een ​​rechtszaak aan te spannen. De rechtbank oordeelde dat Texas geen juridisch belang heeft bij de manier waarop andere staten verkiezingen houden.

Republikeins Texas heeft de rechtszaak aangespannen namens de Amerikaanse president Donald Trump, die vindt dat de stembiljetten ongeldig moeten worden verklaard in de staten Georgia, Michigan, Pennsylvania en Wisconsin. Stemmen in vier staten zijn cruciaal voor het succes van de verkozen president Joe Biden.

Dit is weer een nederlaag die de huidige president Donald Trump heeft ondergaan in zijn juridische strijd om de electorale nederlaag tegen de aanstaande president Joe Biden ongedaan te maken.

Volgens Trump was er tijdens de verkiezingen van afgelopen november wijdverbreide fraude. Hiervan is tot dusverre geen bewijs geleverd.

Het Trump-kamp heeft tientallen rechtszaken aangespannen in de Verenigde Staten om de uitkomst van de verkiezingen van 3 november te wijzigen. Al die zaken zijn tot nu toe door de president verloren. Vorige week verloor hij rechtszaken in Michigan en Nevada, en in een recensie in Georgia was Biden de winnaar.

READ  'Overeenkomst gaat verder dan handelsovereenkomst met de EU en Groot-Brittannië Canada' | Economie
Written By
More from Arzu

NK All Round: Patrick Roast en Jorian Der Morse nemen de leiding na de eerste dag | Skiën

Roast eindigde in 6.15.31 minuten na een zware race. Hiermee was hij...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *