Amsterdam lijkt momenteel niet in beeld te zijn voor een avondklok omdat de besmetting blijft afnemen

Volgende week wordt duidelijk of er in sommige regio’s een avondklok komt om het coronavirus te bestrijden. Premier Mark Rutte noemde gisteravond tijdens zijn persconferentie een aantal mogelijke gebieden, maar Amsterdam-Amstelland zat daar niet bij. Amsterdam lijkt in ieder geval aan de dans te ontsnappen, aangezien het aantal besmettingen afneemt.

Waren gisteren Er werden 386 infecties vastgesteld, Dat was afgelopen dinsdag 686. Overweeg vandaag gepubliceerd Explosie Management Team (OMT) adviseert het kabinet hoe om te gaan met de coronacrisis en stelt dat er een ‘bevestiging’ zit in het aantal meldingen van coronabesmettingen landelijk.

Afwijzen

In termen van het aantal meldingen per 100.000 inwoners varieert het regionale beeld sterk qua trend. De afname is te zien in de noordoostelijke regio’s en in de GGT-gebieden Amsterdam-Amstelland en Hockland ‘, schrijft OMT.

Dit geldt niet voor de GGT-gebieden Rotterdam-Rigmond en Twente. Net als Zuid-Holland-Zuid zijn dit twee van de drie regio’s waar minister-president Mark Rutte gisteravond verwees naar de plaats waar het uitgaansverbod zou kunnen worden uitgevaardigd.

‘Als twee of drie delen teveel zijn, moet er meer gebeuren’

Markeer de route tijdens de persconferentie

“De voortplantingssnelheid is daar niet laag genoeg en als er meer dan één in zo’n regio is, betekent dat een verdere explosieve groei van het aantal besmettingen”, aldus Rutte. ‘We kunnen het niet hebben. Wat we aannemen is dat de cijfers daar de komende dagen zullen dalen, en dat is niet nodig. Maar we willen nu zeggen: als dat niet gebeurt, als twee of drie regio’s te veel zijn (…), hebben we meer nodig. ‘

READ  Antwoorden op de meest prangende coronavragen die u heeft na de persconferentie | Nu

Een woordvoerder van minister Hugo de Jong zegt OM 5 UUR We zien geen afname of toename van het aantal besmettingen. Het gaat volgens hem om een ​​combinatie van factoren, waaronder de toestand van ziekenhuizen. ‘Het is administratief wachten, we zien het een dag of twee niet, we doen het door naar trends te kijken. We overleggen met de regio’s en doen dit in de toekomst. ‘

‘Dit is een administratieve afweging, we zien geen één of twee dagen’

Woordvoerder minister Hugo de Jong

Dat zei Ahmed Abaleb, burgemeester van Rotterdam en hoofd van de veiligheidsregio Rotterdam-Rigmund RTV-regiment Hij had het bevel tot avondklok eerder met het kabinet besproken. Hij was dus niet verrast door de inhoud van de persconferentie en heeft al aangegeven dat hij echt wil dat de bedrijven compensatie krijgen van de overheid als er een uitgaansverbod komt.

De Jongs woordvoerder kon niet zeggen of het kabinet een mogelijke avondklok had besproken of dat burgemeester Femke bij Halsema zou zijn. Uiteindelijk is het instellen van een uitgaansverbod de macht van de overheid en behoeft geen goedkeuring van de veiligheidszone.

Erg serieus

Ondanks de teruggang wordt de situatie in de veiligheidszone Amsterdam-Amstelland nog steeds als ‘zeer ernstig’ gezien. In die situatie zijn ‘een groot aantal mensen besmet en neemt het aantal nieuwe infecties dagelijks toe’.

OMT geeft in haar consultatie verder aan een positieve uitkomst te verwachten van het uitgaansverbod. “Het blijkt een hulpmiddel te zijn dat kan worden geleverd voor permanente of continue verplaatsingslocaties, voor activiteiten waar regionale versterking is aangebracht.”

READ  De tweede mogelijke handlanger van de aanvaller, Nice, werd gearresteerd Nu

Ons ons WhatsApp!
Heeft u nog tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons uw berichten 0651190938!

Written By
More from Arzu

Twee verdachten aangehouden na politieoperatie Utrecht Centraal | Huiselijk

Na een korte politieoperatie kondigde de Nederlandse Spoorwegen aan dat de treindiensten...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *