Amy Connie Barrett legt eerste eed af als nieuwe Amerikaanse opperrechter | Nu

De Amerikaanse rechter Amy Connie Barrett is dinsdagochtend (Nederlandse tijd) beëdigd als opperrechter van het Hooggerechtshof in het Witte Huis. Hij legt dinsdag zijn tweede eed af in de Hoge Raad. De 48-jarige zal waarschijnlijk nog decennia in functie blijven.

Kort voor zijn eerste eed keurde de Amerikaanse senaat zijn benoeming goed. De benoeming van Barrett kreeg 52 stemmen en 48 stemmen voor. Slechts één Republikein stemde tegen Senator Susan Collins uit Maine.

Als Barrett dinsdag zijn tweede ambtseed aflegt, is zijn benoeming officieel. Met de benoeming van Barrett stijgt het aantal conservatieve rechters in de rechtbank tot zes, vergeleken met drie progressieve opperrechters.

Er bestond weinig twijfel over de goedkeuring van Barrett. De benoeming van Barrett werd al snel bevestigd door een meerderheid van de Republikeinen in de Senaat. De stemmen die nodig zijn om Barrett voor te dragen, zijn al enkele weken binnen.

Democraten beschouwen de benoeming van Barrett als hypocriet

Democraten zijn het oneens met Republikeinen en beschouwen de benoeming als hypocriet. In 2016 blokkeerde president Barack Obama de benoeming van een rechter omdat het te kort zou zijn voor verkiezingen. Toen zaten er zes maanden tussen de stemming en de verkiezing.

De benoeming van Barrett komt echter een week voor de nieuwe Amerikaanse verkiezingen. Democraten willen dat de kiezer beslist welke partij de nieuwe rechter mag voordragen. Barrett neemt de plaats in van Ruth Bader Ginsburg, die afgelopen september arriveerde ஒழிந்துபோம்.

READ  Klein Maastricht Anti-Swarte protest trekt honderden demonstranten, ME komt tussenbeide | Nu
Written By
More from Arzu

Poolse demonstranten zeggen: ‘Vraag Pies om vals te spelen’

De Poolse abortuswet staat op de lijst om verschillende keren te worden...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *