AS Roma denkt aan technisch manager John de Jong van PSV als de nieuwe voetbalbaas BSV

PSV Technisch Manager John de Jong op de radar I.S. Roma is er. Hij staat op de foto om technisch directeur te worden van de beste club van Italië. De Italianen voegen hem toe aan de shortlist van enkele kandidaten, zo wordt bevestigd door geloofwaardige bronnen.
De Jongs werken trokken de afgelopen tien jaar de aandacht in Italië. De 43-jarige PSV-speler is sinds medio 2018 voetbalbaas bij Eindhoven, nadat hij daarvoor jarenlang scoutleider was. Na het werk van de officieren van zijn afdeling kwamen veel van de beste soldaten naar Eindhoven. Het beste voorbeeld is zonder twijfel Andres Cardo. De verantwoordelijke voetbalbaas was natuurlijk Marcel Brands, nu manager bij Everton.
In deze transferperiode kwamen bijvoorbeeld Philip Max, Ibrahim Sangare en Mario Kotse naar PSV. Coach Roger Schmidt speelde hierin een grote rol, maar het was De Jong (samen met Gerbrands) die Schmidt introduceerde bij PSV. Daarnaast wezen alle spelers elkaar onafhankelijk van elkaar (onder andere Max) erop dat het verhaal van De Jong ook een rol speelde bij hun selectie om PSV te versterken. Kotse sprak alleen openlijk dat Schmidt doorslaggevend was in zijn keuze.

Verdenking

NET ZO. Roma wil een jonge buitenlandse technisch directeur aanstellen die wordt gesteund door vele zwaargewichten uit Italië. De club heeft nieuwe eigenaren die denken de komende jaren een megabudget te kunnen creëren en Juventus willen overtreffen.
De Zhang eert Ka gretig, maar dit keer weer PSV. Hij betwijfelt ernstig of hij moet inspelen op de nieuwsgierigheid die al enkele weken bekend is en de afgelopen dagen stevig is geworden. Eerder dit jaar, terwijl de situatie van PSV Ann-Eindhoven explodeerde, twijfelde De Jong of hij wel door moest gaan. Zijn directe collega’s en de voltallige toezichtscommissie steunden hem voor honderd procent.

READ  Hindley over het nemen van een roze trui van Gelterman: 'It's not the best' | Nu

Managing Director Doon Gerbrands en De Zhang werken goed binnen de Raad van Bestuur (samen met Business Director Franz Johnson en Operations Director Peter Fossen). De vier staan ​​sinds medio 2018 op goede voet met elkaar, waarbij iedereen de rol kan opnemen die ze voor ogen hebben. Fossen zit meer op de achtergrond, maar zegt weinig over de belangrijke functie die hij vervult voor de club.

Foson neemt bijvoorbeeld deel aan belangrijke nationale en internationale adviesstructuren en is vaak de onderhandelaar en het geduldige brein achter juridische en technische kwesties bij verhuizing. Als regionaal zakelijk gezicht van PSV wist Jansen zich met enkele grote deals te onderscheiden en dat is beter zichtbaar dan zijn voorgangers.
Gerbrands is sinds 2014 de baas bij Eindhoven en kan niet worden genegeerd. Hij is een leider die denkt vanuit de beste sportprincipes. Gerbrands is af en toe gepassioneerd over de belangen van zijn club. Het maakt hem niet populair buiten Eindhoven, maar het maakt de PSV-baas wel menselijk.

Deskundig en eerlijk

De Jong werkt ook prettig samen met coach Roger Schmidt. Waar het moeilijk was om samen te werken met de vorige coach – Mark Van Pommel en John de Jong maakten beiden hun debuut in juni 2018 – heeft hij een andere relatie met de ervaren Schmidt. Meningsverschillen leiden niet tot grote conflicten en volgens goede vrienden heeft Schmidt de indruk dat hij professioneel en eerlijk handelt, waardoor er kans op succes is en dat de secundaire belangen van PSV niet uit het oog worden verloren.

READ  Ajax-debutant verslaat probie: 'Dit is een begin' | Nu
Written By
More from Arzu

Amerika stemt: wordt het gepast? Trump toch? Wanneer weten we dat?

1. Hoe lang kun je stemmen? Nee Zal variëren op basis van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *