‘Biden neemt Arizona, Trump keert terug naar Florida’: Bekijk hier de resultaten | Buitenland

Zie een overzicht van de bekende resultaten in dit artikel.

Iedereen die een ‘blauwe golf’ van de Democraten telt, zal thuiskomen na een ruwe ontwaking. Trump doet precies dat. Volgens de Amerikaanse media won hij verkiezingen in de staten South Carolina, Missouri en Kansas. Deze staten bieden respectievelijk 9, 10 en 6 kiezers. Trump doet het goed in de swingstaten Georgia en Ohio, evenals in Florida. Trump krijgt 29 kiezers in die zuidoostelijke staat. Alleen Californië en Texas kunnen meer kiezers ‘verdienen’.

Nieuwskanaal NBC voorspelt dat Democraat Joe Biden zal winnen in Swing State of New Hampshire. In die staat kunnen vier kiezers worden verdeeld. Democraat Hillary Clinton versloeg Donald Trump in 2016. Biden wint in Californië, waar meer dan 10 procent van de electoraatstemmen wordt verdeeld. De Amerikaanse media hebben voorspeld dat Washington en Oregon ook naar de Democraten zullen gaan.

Maar Biden zal nog veel meer moeten winnen als hij in het Witte Huis wil eindigen. Volgens Fox News hebben de Arizona Democrats (11 kiezers) gewonnen. Dit zou de eerste staat zijn die het opneemt tegen Biden Trump in vergelijking met de strijd vier jaar geleden. Terwijl de meeste grote media nog zaten te wachten, riep Fox News de Democratische kandidaat uit tot winnaar na 73 procent van de stemmen. Op dat moment stond Biden op 53,6 procent en Trump op 45,1 procent.

De eerste resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn in overeenstemming met de verwachtingen van veel staten. Huidige president Donald Trump Oklahoma (7 kiezers), West Virginia (5), Mississippi (6), Alabama (9), Kentucky (8), Arkansas (6), Wyoming (3), North Dakota (3), South Dakota ( 3), Indiana (11) en Tennessee (11). In Utah (6) is Trump het meest aanwezig.

READ  Vanavond draaien we de klok op een uur: voor de laatste keer? | Huiselijk

In Virginia stemden kiezers (dertien kiezers) en Vermont (drie kiezers) overweldigend voor Biden, volgens berichten in de Amerikaanse media. New York (29 kiezers), Illinois (20), New Jersey (14), Massachusetts (11), Maryland (10), Colorado (9), Connecticut (7), New Mexico (5), Rhode Island (4), Delaware (3), Washington D.C. (3) en Maine (2).

Er zijn nog geen grote verrassingen in deze resultaten. Geen enkele staat wordt als een ‘swing state’ beschouwd, omdat de staten worden genoemd waar, volgens opiniepeilingen, alles alle kanten op kan. Toch wijzen de eerste resultaten in het voordeel van Trump. Volgens veel racesites is hij nu de meest favoriet, en Biden was er al.

Florida

In de belangrijke staat Florida wijzen de eerste resultaten op de overwinning van Trump. Ondanks het feit dat hij 91 procent van de stemmen telt, loopt Trump iets voor op zijn democratische rivalen (50,7 procent en 48,3 procent). Volgens de grote Amerikaanse media is die marge nog te klein voor een kandidaat om in Florida te winnen. De New York Times geeft Trump nu een kans van 95 procent om te winnen. Het campagneteam van Trump heeft al de overwinning geëist. De laatste staatsstemming op Trump in 2016 wordt nog steeds geteld.

In North Carolina, vier jaar vóór Trump, loopt Joe Biden iets voor op het presidentschap, met driekwart van de stemmen geteld.

Kentucky en Indiana stemmen over het algemeen voor Republikeinen. Bovendien komt vice-president Mike Pence uit Indiana. In West Virginia behaalde Trump zijn grootste overwinning van 2016 op alle Amerikaanse staten. Toen stemde twee derde van de kiezers op hem.

READ  'Hij doet het daar al een tijdje goed'

Beslissende staten

De zogenaamde swing states zijn doorslaggevend tot het einde. De verkiezing zal zich naar verwachting vooral richten op Michigan, Pennsylvania, Arizona, Florida, Georgia en Iowa. In Pennsylvania moeten nog een miljoen stemmen worden geteld. Deze beslissing, die beslissend zal zijn, zal naar verwachting enige tijd vergen. In Wisconsin zijn de resultaten van korte duur, aangezien er onverwacht veel stemmen werden uitgebracht in Detroit. In Michigan zullen de resultaten woensdagavond bekend worden gemaakt.

Gewoonlijk loopt ‘rood’ Texas ook gevaar. Trump moet winnen. Texas heeft 38 kiesmannen, eigenlijk stemde Republikein. De laatste democraat die won, was Jimmy Carter in 1976. Sindsdien heeft Texas elke keer op rood gestemd. Obama kon niet winnen, en Bill Clinton ook niet. Je zou zeggen dat dit een verbintenis is met Trump, maar bij verkiezingen is het zeker geen abc. Trump leidt in het ‘referendum’ (46% tot 48%), maar de verschillen zijn klein, wat de huidige president rust geeft.

Written By
More from Arzu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *