Bondscoach Lowe praat over ‘Pitch Black Day’ na het beledigen van Duitsland in Spanje | Nu

Bondscoach Joachim Loew zag dinsdagavond in Duitsland in de Nations League-wedstrijd tegen Spanje alles misgaan. ‘Die Manschaft’ verloor bij Sevilla minimaal 6-0 en verloor daarmee een plaats in de finaleronde.

“Het was een pikzwarte dag”, zei een vermoeide Lo na de wedstrijd ARD. “Militantie, lichaamstaal, het is allemaal onbekend op het veld. Geen van de verdedigingen en aanvallen ging goed. Ik kan hier niets positiefs uit halen.”

Duitsland had een punt nodig om de groep te winnen en had dus een ticket nodig voor de Nations League ‘Final Four’, maar tijdens de rust stond het team van Lowe al verrassend met 3-0 achter. Spanje liep in de tweede helft vanaf de top zes punten uit.

Na de vernedering in het Estadio Olympico richtten de Duitse media hun aandacht specifiek op de positie van Lowe. De voormalig spits is sinds 2006 bondscoach van Duitsland en zijn contract loopt tot het WK 2022 in Qatar, maar de vraag is of er nog voldoende vertrouwen is om door te gaan.

“Het is onze plicht om kritisch in de spiegel te kijken en de juiste beslissingen te nemen”, drong de 60-jarige Lowe aan toen hem werd gevraagd naar zijn positie als bondscoach. “Hoe dan ook, de waarheid is dat we als team niet zo ver zijn geweest als we dachten.”

Lowe lijkt voorlopig de steun van de Duitse voetbalbond te genieten. Teammanager Oliver Pierhoff vindt dat er geen reden is om zijn bondscoach te ontslaan na al die jaren van nederlaag in Spanje. “Er is nog hoop in Joachim. Deze wedstrijd zal niets veranderen. We moeten deze nederlaag eerst verwerken, het zal even duren.”


Bondscoach Joachim Low staat onder druk van Duitsland. (Foto: Pro Shots)

Bekijk programma, resultaten en standen in de Nations League

READ  Video: Matthew van der Boyle valt hard op Treetox de Bunnay | Wielersport
Written By
More from Arzu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *