CAS halveert de schorsing van Rusland: geen Russische vlag voor de komende twee wedstrijden

Sporttribunaal CAS halveert de vierjarige schorsing van Rusland Een jaar geleden besloot het Wereldantidopingagentschap (WADA) Rusland voor nog eens vier jaar uit te sluiten van alle wereldwijde sportevenementen.

Op het WK en de volgende twee Olympische Spelen in Tokio (2021) en Peking (2022) zullen de Russische vlag en het Russische volkslied niet te horen zijn, in opdracht van Wada. Ook Russische regeringsfunctionarissen zijn de komende twee jaar niet welkom op sportevenementen.

Vanaf december 2022 kunnen de Russen onder hun eigen vlag terugkeren. “Dit is echter geen verificatie van het gedrag van Rusada (Russisch Anti-Doping Agentschap, red.) Of Russische autoriteiten”, schrijft CAS in een verklaring bij het vonnis.

Individuele atleten kunnen alleen deelnemen aan de volgende twee wedstrijden als ze kunnen aantonen dat ze niet onderworpen zijn aan de Russische dopingregels en niet samenwerken met verdachte coaches.

Verwarring met testresultaten

Wada kwam in december vorig jaar tot zijn conclusie op aanbeveling van de onderzoekscommissie, die de gegevens van het Moskou-dopinglaboratorium beschadigde. Testresultaten van Russische atleten werden pas na langdurige weerstand verkregen, gemanipuleerd of gedeeltelijk verwijderd. E-mails van ambtenaren zijn ook nep.

READ  'Trump-advocaat Giuliani wordt binnenkort uit het ziekenhuis ontslagen' | Buitenland
Written By
More from Arzu

Bondscoach Lowe praat over ‘Pitch Black Day’ na het beledigen van Duitsland in Spanje | Nu

Bondscoach Joachim Loew zag dinsdagavond in Duitsland in de Nations League-wedstrijd tegen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *