China geeft na de vertraging groen licht voor onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus | Nu

Een internationaal team van gezondheidsexperts heeft van het land toestemming gekregen om na een vertraging van meer dan een week naar China te reizen. Het panel doet in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus, maar het is te laat omdat Beijing het proces van toelating tot onderzoekers enige tijd niet heeft afgerond.

WHO-baas Tetros Adanom Caprais was ertegen. Caprais zei dat Chinese functionarissen de reis als een prioriteit zouden moeten beschouwen, omdat een deel van het team al aan de reis was begonnen. Beijing zegt dat experts op 14 januari zullen arriveren. Hun reis is niet vrijgegeven.

Gezondheidsexperts zouden begin januari officieel China bezoeken. Het was later dan ik dacht; De WHO zei in juli dat het onderzoek in China zou moeten worden gestart, aangezien de eerste ontdekking van Wuhan in China eind 2019 werd gedaan.

Viroloog Marion Coopmans reist namens Nederland naar China om de oorsprong van het virus te onderzoeken. Ze liep ook vertraging op vanwege een gebrek aan vereiste visa.

Veel landen, waaronder de Verenigde Staten, zijn beschuldigd van het achterhouden van gevaarlijke informatie over China. Het zou onder meer de respons op de COVID-19-uitbraak hebben verminderd. China zegt dat het vanaf het begin transparant is geweest in zijn communicatie, waarvoor het vele malen is geprezen door de Wereldgezondheidsorganisatie.

READ  Video: Max Verstappen botst met Lance Strol in coaching Portugal | Motorsport
Written By
More from Arzu

Michael Butter’s jaar: ‘Ik weet dat het om drie uur’ s ochtends voorbij is ‘

Spaanse verstikking NK in Utrecht in augustus. Boter kreeg een doorslaggevende impuls...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *