China veroordeelt het vertrek van Hong Kong

China heeft geweigerd de oppositie van het Hongkongse parlement te verlaten. Als reactie op het aftreden besloot de pro-democratische oppositie haar 19 zetels in het parlement op te geven Vier parlementsleden.

Peking heeft de Hongkongse autoriteiten de macht gegeven om vier parlementsleden te ontslaan die de onafhankelijkheid steunen of naar verluidt “staatsgevaarlijk” zijn zonder rechterlijke tussenkomst.

Het kantoor in Hongkong dat de Chinese regering vertegenwoordigt, waarschuwt nu leden van de pro-democratische oppositie: “We willen deze leden van de oppositie waarschuwen. In de chaos. Het is een misrekening”, meldde het persbureau Reuters.

Het Verenigd Koninkrijk overweegt sancties

Westerse landen hebben kritiek geuit op het besluit om vier leden van de oppositie uit het parlement te zetten. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Rob zegt dat het ontslag een aanval is op de vrijheden van Hongkong.

Het Andhra Pradesh News Agency meldt dat het VK overweegt sancties op te leggen en dat de minister van Buitenlandse Zaken de Chinese ambassadeur naar Londen heeft ontboden vanwege de ontwikkeling.

Duitsland en Australië hebben ook het ontslag van vier parlementsleden veroordeeld. Volgens Robert O’Brien, de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur, is het nu overduidelijk dat het communistische regime in China het niet eens is met het standpunt van Hongkong en de beloften die zijn gedaan aan zijn inwoners.

Demonstraties in Hong Kong

Hong Kong is al maanden niet opgelost. Bewoners gingen in groten getale de straat op om te protesteren tegen de groeiende invloed van China op het stadsbestuur. Eind juni werd de Controversiële beveiligingswet Geïmporteerd naar Hong Kong door de Chinese overheid. Sinds de introductie zijn afscheiding, buitenlandse inmenging en het initiëren van slechte praktijken in Hong Kong verboden.

READ  Het aantal coronabesmettingen daalde voor de derde dag op rij, met meer ziekenhuisopnames Huiselijk

Hongkong maakt sinds de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië in 1997 deel uit van China, met een eigen economisch systeem en grotere democratische vrijheden. Onder de noemer ‘One Country, Two Organisations’ behoudt Hong Kong een zekere mate van autonomie. Maar sinds de invoering van de veiligheidswet staat deze onder druk.

Written By
More from Arzu

De volgende generatie PlayStation is erg interessant

De release van een nieuwe console is altijd een bijzonder moment. Er...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *