CNV: Snelle verhoging van de efficiëntie van sneltests • ‘Johnson overweegt nationale uitsluiting’

Volgens het CNV moet het kabinet snel de efficiëntie van de tests meten. De vakbond zegt dat tienduizenden mensen thuis wachten op de uitslag van hun coronatest. “Dat blijkt uit een inventarisatie in onze sectoren. Als dit als verloren arbeid wordt gerekend, kost het miljoenen. Duizenden banen. We trekken dus aan de noodrem”, zei voorzitter Fiat Ford tegen het ANP.

Volgens Fortune loopt een langdurig dienstverband gevaar. “Ook moeten veel arbeiders vertrekken voor de vakantie, anders krijgen ze geen loon als ze niet komen werken. Of ze gaan werken terwijl ze in de corona zitten, waardoor ze besmetting veroorzaken bij anderen.” De CNV-leider zorgt voor arbeiders die sowieso aan het werk gaan vanwege een tekort aan schoolklassen of personeel dat langer dan een week thuis blijft.

Ford zegt dat andere landen hun capaciteit voor snelle tests snel vergroten, zoals België. Maar dat lukt niet in Nederland, zegt hij. “We moeten onszelf bevrijden van de langzame test-climax die Nederland nu overspoelt.” Hij vindt dat het kabinet iemand die zich alleen bezighoudt met inkooptesten zo snel mogelijk moet vrijlaten.

READ  Jetsky (39): Ik heb jonge Alzheimer | Verhalen achter het nieuws
Written By
More from Arzu

Antwoorden op de meest prangende coronavragen die u heeft na de persconferentie | Nu

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jong (volksgezondheid) hielden dinsdagavond een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *