Corona-zorgen over PSV lijken voorbij: “Hoop achter het ergste te staan” | Nu

PSV-coach Roger Schmidt zei dat de zorgen van Corona bij Eindhoven voorbij leken. Aan het begin van een zeer drukke periode kan de Duitser eindelijk weer de perfecte pasvorm terugkrijgen.

“We denken dat er een zeer slechte situatie achter de rug is”, zei Schmidt op een vrijdag persconferentie. “Er hebben vanmorgen weer tests plaatsgevonden (resultaten worden pas in het weekend gevolgd, et al.), Maar ik denk dat er nog spelers zijn die het virus niet hebben.”

De Duitser ging al in beroep in de eerste acht competitieduels 28 spelers, Dan elke andere ERTVC-trainer. Dit kwam vooral door de grote lijst coronabesmettingen; Elf spelers uit de A-test testten positief.

Vorige week keerden, samen met Timo Palmcord, Jorit Hendrix, Joel Pyro, Maxim Delange en Vincent Mölller, de laatste vijf getroffen spelers terug naar het trainingsveld.

Volgens Schmidt zijn al zijn internationale spelers zonder fysieke problemen teruggekeerd van hun nationale team. De Ivoriaan Ibrahim Shankar was de enige die vrijdag niet kon trainen; Het is pas zaterdag gesloten.

“Veel spelers zijn nog steeds een beetje moe van het internationale voetbal, maar gelukkig lijkt iedereen erin te passen. De jongens kwamen blij terug”, zei Schmidt, eraan toevoegend dat hij nog steeds de geblesseerde Eric Gutierrez, Armando Obispo, Maxi Romero en Marco van Ginkel mist.


PSV versloeg Willem II in de laatste competitiewedstrijd met 3-0. (Foto: Pro Shots)

Minstens negen duels in 31 dagen

PSV speelt zondag tegen FC. “Twente heeft een goed team”, zei Schmidt. “Ze hebben veel kwaliteit, vooral in de aanval.”

READ  Het kabinet werkt aan een betere bescherming van de klanten van webwinkels

Dit is de eerste wedstrijd in zeker negen wedstrijden voor PSV in 31 dagen bij NSHD. Het zouden er tien zijn als de Eindhovens zaterdag niet uitkwamen Tussenkring Van de TOTO KNVB Beker.

Voor FC Twente-PSV is er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Harry Van Roez. De voormalig voorzitter van de BSV overleed eerder deze week op 84-jarige leeftijd.

Bekijk stand en programma in Eredivisie

Written By
More from Arzu

Amerika stemt: wordt het gepast? Trump toch? Wanneer weten we dat?

1. Hoe lang kun je stemmen? Nee Zal variëren op basis van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *