De 23-jarige Rotterdammer aangehouden voor het verkopen van valse verklaringen Huiselijk

De FIOD heeft vandaag een 23-jarige Rotterdammer aangehouden voor het afgeven van valse gezondheidsrapporten voor 23 euro. Die persoon wordt verdacht van fraude.
Hij verkocht documenten via sociale media. De FIOD zei dat zijn computer en mobiele telefoon in beslag zijn genomen tijdens een huiszoeking in het huis van de man.

Vorige week De krant onthulde dat er fraudeurs waren die Govt-19-rapporten verkochten en dat iemand negatief was getest zonder daadwerkelijk te worden getest. Gezondheidsrapporten zijn officieel met stempels, namen en handtekeningen van artsen en laboratoria. Ze waren echter op geen enkele manier bij de rapporten betrokken.

Reizen

Kopers die naar landen reizen die dergelijke documentatie nodig hebben, kunnen een dergelijke vervalste verklaring gebruiken. Een officiƫle cheque met gezondheidscertificaat kost 150 euro. Rotterdam diende voor slechts 10 euro documenten in via social media.

De FIOD stelt dat het verkopen van nepmeldingen niet alleen strafbaar is, maar ook illegaal. Daarom is onderzoek gericht op degenen die het kopen. “Ze kopen rapporten zonder te worden getest en bedriegen daarmee een luchtvaartmaatschappij, wat hen te goeder trouw leidt. Mensen met de coronaziekte reizen sneller en verspreiden het virus.”


Citaat

Ze kopen rapporten zonder getest te worden en bedriegen daarmee een luchtvaartmaatschappij

FIOD

De inlichtingendiensten en de dienst van de procureur-generaal hebben aangegeven dat het hun prioriteit is om het misbruik van deze situatie tegen te gaan en hier zo snel mogelijk tegen op te treden met direct ingrijpen gericht op het voorkomen ervan. De FIOD werkte tijdens het onderzoek samen met de Afdeling Bijzondere Opsporing van de Afdeling Politie Haagse. De onderzoeksoperatie werd geleid door Barquet.

Bekijk hier de laatste video’s over het coronavirus:


READ  Klein Maastricht Anti-Swarte protest trekt honderden demonstranten, ME komt tussenbeide | Nu
Written By
More from Arzu

Het Ajax van CL Yardstick: meer waard dan Porto en meer ervaren dan Atlanta | Nu

Ajax begint woensdag na het droomseizoen 2018/2019 en de frustratie van vorig...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *