De asteroïde Hayapusa2riuku levert fragmenten naar de aarde

De capsule met de kostbare monsters is geland in Australië.

‘We hebben de capsule gevonden! Wauw! “Twitter is het Japanse ruimtevaartagentschap Jaxa. Dit weekend is het zover en de kostbare monstercapsule is op aarde geland vanaf de asteroïde Ryuku.

Capsules
Zondagmorgen vroeg verliet de capsule gevuld met Ryu’s kostbare monsters even het pad van het licht in de nachtelijke hemel. De capsule verspreidt zich in de atmosfeer van de aarde en verschijnt als helder wit licht van de aarde (bekijk video’s Hier). “De astronomische wereld heeft de afgelopen honderd kilometer afgelegd. Koninklijk Instituut van Australië Zelf. Tien kilometer van de grond opende de capsule de parachute die met succes was binnengebracht en viel langzaam op de grond. Mensen werden onmiddellijk gestuurd om naar de capsule te zoeken. Het snelle herstel antwoord kwam: de capsule kwam goed op aarde terecht. Bovendien worden astronomen getrakteerd op de laatste Cinderglass-prijs van dit jaar!

Mijlpaal
Astronomen over de hele wereld keken reikhalzend uit naar de presentatie van de set. Hayabusa 2 was de eerste astronaut die relatief mooie objecten verzamelde van het asteroïdeoppervlak van Ryu. Dit is ook een van de weinige buitenaardse brokstukken die ooit naar de aarde zijn gebracht. Dit werk kan dus met recht een mijlpaal worden genoemd. “Felicitaties aan Jaxa en zijn medewerkers die een belangrijke en technisch uitdagende taak hebben geleverd om monsters van een prachtige ruimterots terug naar de aarde te sturen”, aldus astronoom Lisa Harvey-Smith. Maar ook andere astronomen uiten hun bewondering. “Dit weekend is een van de meest opwindende ervaringen van het jaar”, zei astronoom Fred Watson. “De capsule kan duiden op een verbetering in ons begrip van de geschiedenis van ons zonnestelsel en ons begrip van de oorsprong van het leven op aarde.”

READ  Nadal verslaat Sitsipus in de beslissende wedstrijd en bereikt de laatste vier ATP-finales | Nu

Monsters
Dat laatste is erg interessant. Dit komt omdat wordt aangenomen dat Ryuku tot een bepaald type asteroïde behoort, waar koolstofhoudende meteorieten vandaan komen. Als de monsters van Hayabusa 2 overeenkomen met deze koolstofhoudende meteorieten, kunnen ze aminozuren bevatten – ze zijn de bouwstenen van het leven. Onderzoekers kunnen niet wachten om Ryuku’s stukken te buigen. Bovendien hopen wetenschappers dat het zal helpen om betere details te ontdekken over de vorming van ons zonnestelsel die 4,5 miljard jaar geleden plaatsvond. “Tegelijkertijd heeft het winnen van hulpbronnen uit andere hemellichamen dan de aarde de basis gelegd”, zei professor Jonty Horner. Universiteit van Zuid-Queensland. “Eindelijk leerden we meer over ons eigen vermogen om te voorkomen dat dreigende ruimterotsen met de aarde in botsing komen.”

Gevaarlijke asteroïden
Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom wetenschappers zo geïnteresseerd zijn in de asteroïde Ryu. Omdat Ryu de “gevaarlijke asteroïde” wordt genoemd. Astronomen hebben het hierover (in de toekomst) wanneer een ruimterots dichtbij de aarde komt, en het zal groot genoeg zijn om regionaal aanzienlijke schade aan te richten wanneer het de aarde raakt. Ondertussen heeft het Minor Planet Center een enorme waslijst met gevaarlijke asteroïden samengesteld. Een andere bekende asteroïde op deze lijst, behalve Ryuku (OSIRIS-REx draait momenteel in een baan om een ​​ruimtesonde). Verder Pennu is al gemodelleerd Deze stukken zullen over een paar jaar in een capsule op aarde worden afgeleverd.

Japanse verkenning van de ruimte Hayabusa 2 gelanceerd op 4 december 2014 Aangekomen in Ryu in juni 2018. Na anderhalf jaar spannend onderzoek – denk na Hopping Breakants, Een lander Wie heeft belangrijke metingen gedaan en Model door Ryuku door Hayapusa 2 – Geïnformeerd afgelopen november Zeg maar dag tegen ruimterots Begon zijn lange reis naar de aarde. Uiteindelijk heeft de Hayabusa 2 de afgelopen zes jaar in totaal 5,2 miljard kilometer afgelegd.

READ  EU-voorzitter: 'Donald Trump is van kant veranderd' | Buitenland

“Het Japanse ruimtevaartagentschap kan terecht een enorme overwinning vieren”, zegt astronoom Glenn Knockley. “Het landen en ophalen van de capsule markeert het einde van de ene missie en het begin van een andere.” Dat klopt. Omdat Hayabusa 2 niet stopte. Deze studie wordt een tweede keer stopgezet, en deze keer zal de koers ervoor uitzetten Bijna sferische asteroïde 1998 KY26. “De toekomst ziet er rooskleurig uit nu Australië en Japan blijven samenwerken om nieuwe werelden te verkennen”, besloot Knockley.

Verrast zijn

Ontvang elke vrijdag de mooiste ruimtefoto’s en interessante populair-wetenschappelijke artikelen. Download het gratis Scientios-magazine met 50.000 mensen

Written By
More from Arzu

Trumps advocaat Giuliani Borat reageert op foto’s | Vermaak

De film is officieel Struggle Next Movie: The Great Bribery of the...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *