De beroemde Italiaanse voetballer Paulo Rosie (64) is overleden Nu

De beroemde Italiaanse voetballer Paulo Rossi is op 64-jarige leeftijd overleden. De oud-spits, die in 1982 met Italië wereldkampioen werd, is al een tijdje onwel.

Rosie scoorde zes keer op het WK van 1982 en werd de ster van het Italiaanse team, dat voor de derde keer wereldkampioen werd in Spanje. Hij was de hoogste scorer van het toernooi en de beste speler.

Eind 1982 ontving hij de Gouden Bal, de prijs voor de Wereldspeler van het Jaar van dit jaar. In 2004 werd Rosie, die 20 keer scoorde in 48 internationale optredens, op de twaalfde plaats van beste Europese speler bij de UEFA-verkiezing.

Hoewel Rossi al lang ziek is, heeft zijn dood hard toegeslagen in Italië, waar hij door velen wordt beschouwd als de beste speler van het land.

‘Om middernacht is er vreselijk nieuws: Pavlo Rosie is dood’, schrijft de Italiaanse sportkrant Het Gazette Dello-spel Donderdag. “Zijn dood is verschrikkelijk voor alle Italianen, en voor de hele voetbalwereld.”

Mooie foto’s van de carrière van Paulo Rossi

Rosie werd als speelster twee jaar geschorst

Op clubniveau kwam Rosie Vicenza binnen, waar hij de hoogst scorende speler in de Serie A werd. In 1978 trof hij dat jaar drie keer het WK. Met een transfersom van 1. 1,8 miljoen is Rosie al jaren de duurste speler ter wereld.

Terwijl ze voor Perugia werkte, werd Rosie in 1979 veroordeeld voor matchfixing. Hij werd voor drie jaar geschorst, maar dit werd later teruggebracht tot twee jaar, waardoor hij kon deelnemen aan het WK van 1982, het hoogtepunt van zijn leven.

READ  Advocatenkantoor in Utrecht doodgeschoten, meerdere kogels | Nu

In de tweede groepsfase scoorde Rosie een hattrick tegen Brazilië, dat als te sterk werd beschouwd, waardoor de Italianen met 3-2 wonnen. Hij tekende daarna opnieuw voor Italië in de halve finale (2-0) tegen Polen en in de finale (3-2) tegen West-Duitsland in Madrid was de 25-jarige Rosie trefzeker.

Na het WK won Rosie de Europa Cup II met Juventus in 1984, een jaar later de Europa Cup I. Hij speelde voor AC Milan en beëindigde zijn loopbaan bij Hellas Verona in 1987.

Written By
More from Arzu

Djokovic steunt Sverre, beschuldigd van mishandeling: “Hij kan met me praten” | Nu

Novak Djokovic gaf vrijdagavond een hart aan Alexander Sverre. De Duitser staat...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *