De mutatie van het coronavirus bevindt zich sinds september in Groot-Brittannië

Er is een nieuwe variant gevonden op modellen tot en met 20 september dit jaar. Er zijn Volgens het kabinet Er zijn geen aanwijzingen dat deze variant een ernstiger ziekte veroorzaakt of dat behandeling of vaccins minder effectief zijn.

En in Nederland

Een nieuwe variant is geen reden tot bezorgdheid. Maar de nu ontdekte variatie is gemakkelijk te veranderen. Gegevens tonen een snelle toename van het aantal epidemieën in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk als gevolg van de snelle verspreiding.

Er zijn gevallen gemeld in Wales, drie in Denemarken en één in Australië. De eerste persoon met deze variant van het virus werd ook in Nederland gevonden.

‘We hebben nog een lange weg te gaan’

De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock heeft gezegd dat het “buitengewoon moeilijk” is om de verspreiding van de nieuwe gezondheidscoronavariant te beheersen. ‘We hebben nog een lange weg te gaan om dit op te lossen’, zei de minister.

Volgens de minister is het vaccineren van mensen nu nog belangrijker. Groot-Brittannië verwacht dat tegen dit weekend ongeveer een half miljoen mensen zullen zijn ingeënt.

Verbod om te vliegen

Passagiersvluchten vanuit Groot-Brittannië zijn vanochtend vanaf 06.00 uur verboden vanwege een virusmutatie. Het verbod is tijdelijk van kracht tot 1 januari. Vracht mag vliegen.

In de brief staat ook dat het kabinet onderzoek doet naar het verbod op andere vervoerswijzen, zoals boten en treinen. Reizigers uit het VK moeten 10 dagen geïsoleerd worden en een negatieve test ondergaan.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de mutatie van het coronavirus zich ontwikkelt en of deze slecht is:

READ  Jammer genoeg mist Ajax openingswedstrijd tegen Liverpool bij CL op eigen doel Nu

Written By
More from Arzu

Kinderartsen: ‘Jonge kinderen vaccineren tegen rotavirus en hygiëne vrijgeven’

De Nederlandse Kinderbond zegt dat jonge kinderen binnenkort gevaccineerd moeten worden tegen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *