De politie van Seoul heeft in een supermarkt een boete opgelegd van vijftien mondmaskers

Dit weekend zijn in Nunspeed boetes en arrestaties verricht. Gisteren arresteerde de politie in een winkelcentrum zes maskers die geen identiteitsbewijs konden tonen. Het gaat om vier volwassenen en twee minderjarigen uit Nunspeed en Harderwijk Gelderse omroep.

De regionale omroep schrijft dat de politie gisteren meerdere meldingen over de groep heeft ontvangen. Zelfs na de opmerkingen van het winkelpersoneel wilde het bedrijf geen maskers dragen. Toen het personeel hen waarschuwde de politie te bellen, verliet de groep het winkelcentrum.

Eenmaal op straat was er een botsing tussen de groep en de politie. Zes mensen weigerden mee te werken, zelfs na waarschuwingen van handhavers. De politie arresteerde uiteindelijk alle zes omdat ze geen identiteitsbewijs konden tonen. Een van hen was fel tegen toen hij werd gearresteerd. Zo beledigde hij de agenten.

Omdat deze uitbreiding op straat plaatsvond, niet in het winkelcentrum, kreeg de groep geen boete voor het niet dragen van het masker, maar alleen voor het niet kunnen tonen van legitimatie. Sinds 1 december is de maskerplicht van kracht en wordt deze gehandhaafd door politie, Boaz en beheerders van openbare gebouwen en winkels.

READ  Utrecht profileert zich als ‘de grote, sterke, maar glamoureuze snelle verdediger’
Written By
More from Arzu

Moet Nederland ‘s nachts worden ingeënt? | Doe mee aan het gesprek

De directeur van de Nederlandse Vereniging van Podiumkunsten en Festivals (VNPF) zei...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *