De tweede mogelijke handlanger van de aanvaller, Nice, werd gearresteerd Nu

De Franse politie heeft 35 mensen gearresteerd in verband met de aanslag van vrijdag in Nice Franse media. Ook werd donderdagavond een 47-jarige man aangehouden. Beiden hadden contact met de dader.

Het maakt zich zorgen over de handlanger van de man die drie mensen heeft vermoord in een kerk in de stad South Coast. De 35-jarige man zou de dag voor de aanslag bij de dader zijn geweest.

De 21-jarige Tunesiër heeft donderdagochtend mensen in de kerk neergestoken. Volgens ambtenaren had de man een koran bij zich en riep hij “Allahu Akbar” (God is Groot). Drie mensen kwamen om. Een vrouw staat bijna ondersteboven.

De politie schoot later de aanvaller neer, maar hij leeft nog. Hij werd met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. De Schuldig Het zou eerder dit jaar via het Italiaanse eiland Lampedusa in Europa zijn aangekomen.

In Frankrijk geldt het hogere dreigingsniveau

Premier Jean Costex vertelde donderdag op een persconferentie dat er na de terroristische aanslag in heel Frankrijk een hoog niveau van dreiging was. Hierdoor kan de overheid in heel Frankrijk meer veiligheidsmaatregelen nemen.

Frankrijk is de afgelopen jaren keer op keer opgeschrikt door aanvallen van moslimextremisten. Twee weken geleden veroorzaakte de onthoofding van de grootmoeder van auteur Samuel een al schokkende reactie. De profeet Mohammed had hun cartoons getoond in een les over vrijheid van meningsuiting.

READ  Trump: 'Ik verlaat het Witte Huis als Biden meer kiezers heeft' | Nu
Written By
More from Arzu

Google stopt volgend jaar met gratis onbeperkte foto-opslag – Computer – Nieuws

Google stopt de onbeperkte opslag van foto’s in gecomprimeerde foto’s van ‘hoge...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *