De voormalige Franse president Giscard de Esting sterft op 94-jarige leeftijd Nu

De voormalige Franse president Valerie Kiscart de Esting is overleden op 94-jarige leeftijd. Dit melden verschillende Franse media, waaronder Europa 1.

Giskart de Estang werd in 1974 op 48-jarige leeftijd president van Frankrijk. Hij blijft dat tot 1981. Zijn opvolger, Fran ுவா ois Mitterrand, stierf in 1996, en zijn opvolger, Jacques Chirac, stierf vorig jaar. Hierdoor ontstond Giskart de Estang, de oudste voormalige president van Frankrijk.

Tijdens zijn presidentschap volgde hij een liberale koers die echtscheiding met wederzijds goedvinden mogelijk maakte. Abortus werd gelegaliseerd en de leeftijd van de meerderheid werd verlaagd. De laatste executie in Frankrijk vond plaats tijdens zijn ambtsperiode.


Giskart de Estang (R) had in 1978 een ontmoeting met zijn Amerikaanse tegenstander, president Jimmy Carter (L). (Foto: ANP)

Voormalig president Corona overlijdt aan complicaties na infectie

Woensdagavond maakte Valerie Kiscard de Estaying van de Stichting bekend dat de voormalig president eindelijk was overleden aan complicaties door het coronavirus. Hij is onlangs opgenomen in een ziekenhuis in Tours, maar wat er met hem is misgegaan, is niet bekend. Giskart de Estang moest in september naar een ziekenhuis in Parijs met een lichte longontsteking.

Aanklagers begonnen in mei opnieuw een onderzoek naar de voormalige president nadat een Duitse verslaggever klaagde dat hij op de stoep stond na een interview in 2018. Kiskart de Esting ontkende de aantijging.

READ  Star Wars Boba Fed-acteur overlijdt
Written By
More from Arzu

Trump staat federale executies toe, ondanks het afbrokkelen van de steun

Ronnie Lee Gardner was de laatste persoon die bij de schietpartij om...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *