Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam organiseren handgemaakte crackers | Nu

Inwoners van Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam hebben crackers in huis en willen die afvoeren, omdat ze deze eerder dit jaar niet kunnen opzetten en deze binnenkort kunnen overhandigen aan de gemeente. Op deze manier hopen de grote steden een vreedzame jaarwisseling te realiseren.

Vanwege het tijdelijke nationale crackerverbod is het verboden om crackers thuis te houden, zelfs als de crackers vóór het verbod zijn gekocht. Overtreding van die regel kan leiden tot een boete of een strafblad. De terugtrekkingscampagne biedt bewoners de mogelijkheid om tot 25 kilo crackers af te staan.

Het is oké om elk type crackers over te dragen: illegale, zware crackers kunnen één keer worden overgedragen zonder enige gevolgen.

In Den Haag staat dat bewoners op 28 en 29 december hun crackers kunnen afgeven ADVERTENTIE. Volgens berichten zullen Rotterdammers hun (illegale) crackers verliezen van 22 tot 24 december Rigmund.

Eerder zei minister Fert Groperhaus (Justitie en Defensie) dat hij de crackers al vrijwillig had ingediend. Met straf Kan. Cropperhouse had eerder een grootschalige overdracht besproken met het Openbaar Ministerie, dat vuurwerkeigenaren heeft beloofd niet terug te vallen als ze pijlen en veren naar keuze overhandigen.

Gropperhas benadrukte dat er om veiligheidsredenen geen nationaal verzamelpunt zou zijn. Transport en opslag van crackers kunnen dan tot problemen leiden.

READ  Sudan normaliseert de betrekkingen met Israël | Buitenland
Written By
More from Arzu

Rutte ‘geschokt’ door bedreigingen aan OMT-leden | Huiselijk

“Deze mensen doen goed en belangrijk werk en ze doen het met...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *