Der Stegen redt Barcelona en Schlimel de Jong op strafschoppen

Woensdag 13 januari 2021 om 23:38 uur
Daniel Cabot KertzUpdate Laatste update: 00:09

Barcelona plaatste zich woensdagavond nipt voor de finale van de Spaanse Supercup. Ronald Koeman en Real Sociedad speelden 120 minuten tegen elkaar: 1-1. Frankie de Zhang opende vlak voor rust de score, maar scoorde in de tweede helft ook een penalty. In de vereiste strafschoppenserie miste de Nederlander ook de eerste elf meter van Barcelona, ​​maar Marc-Andre der Stegen was de redder met twee strafschoppen.

Real Sociedad kende een geweldige start in de wedstrijd in het Estadio Nuevo L Arcang. De ploeg van Emanuel Alquazil versterkte het spel en creëerde kansen, maar Pasqual kon Mark-Andre der Stegen niet inhalen. Koman’s gezicht sprak meteen boekdelen. In de eerste twintig minuten had Barcelona meer dan 40 procent balbezit en kwam niet in de buurt van het doel van Alex Remiro.

Na ongeveer een half uur spelen kwam Barcelona iets beter in de wedstrijd doordat Pasques het tempo liet zakken. Het waren echter de onschuldige inspanningen van het Catalaanse volk, maar ze vielen na 39 minuten spelen aan. Antoine Griezmann kreeg de bal van Martin Brightwhite, stak voor vanaf de linkerkant van het strafschopgebied en werd van dichtbij gevangen door De Zhang met een kopbal 0-1.

Echter, enkele minuten na rust ontwikkelde De Jong zich tot de scrimmage van Barcelona. Michael O’Reilly schoot een voorzet van links in de hand van de Nederlander en Jose Luis Munuera Montero wees naar de stip. Oog in oog met dezelfde Euraziatische der Stegen niet verloren: 1-1. Toen de intensiteit op het veld toenam en het spel van de ene naar de andere kant verschoof, was een goed schot van Usman Temple de grootste kans.

READ  Chatte Miland keert in het voorjaar terug met nieuwe afleveringen | Nu

Beide partijen leken moe, maar Goman en Alquazi kozen ervoor om twaalf minuten voor tijd van team te wisselen. In Barcelona leidde Pride de weg naar Trinco. De spelers van Real Sociedad en Barcelona namen echter niet veel risico tijdens de rest van de reguliere speeltijd, waardoor een verlenging en een penalty shootout nodig waren om een ​​winnaar uit het gevecht te krijgen.

Bij de start van de eerste verlenging nam Koman Petrie en Sergio Baskets aan de kant en bracht Ricky Puig en Miralem Biznick in de lijn. De eerste kans kwam voor Igor Jupeldia, die zag hoe Der Stegen goed redde op zijn schot. Remiro, aan de andere kant, efficiënt gered van een schuifregelaar van Temple. In de tweede helft toen Griezmann de bal bijna op Remiro en Real Sociedad op de tegenaanval via Overseasball sloeg, was het heel spannend dat Der Stegen niet in de weg stond. In de 118e minuut eindigde zelfs een vrije trap van Adnan Janujaj in een paal binnen handbereik van Der Stegen.

In de penalty shootout won Barcelona met 3-2, de eerste voor de Catalanen sinds 1997/98. Der Stegen draaide de inzet van John Batista en Oersabel om, terwijl Willian Jose de bal in de paal kopte. In Barcelona miste De Jong de eerste elf meter en verloor ook Griezmann. Het was Ricky Puig die uiteindelijk de vijfde penalty nam en Barcelona schoot in de finale in Sevilla. Tegenstander in welke Real Madrid of Athletic Club.

READ  Rel in Amerikaanse stad nadat officier ongewapende zwarte man heeft vermoord | Nu


Koman verheugt zich over ‘medische’ Messi: ‘Maak je geen zorgen’

Meer video’s

Written By
More from Arzu

Geforceerd verbergen begint: dit is voor jou

Die en andere regels hebben we hier voor je op een rijtje...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *