Dertien aanklachten na dodelijke vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland | Nu

Een arbeidsinspecteur uit Nieuw-Zeeland heeft tien organisaties en drie mensen de schuld gegeven van de uitbarsting van een dodelijke vulkaan op White Island. TNVZ Maandag. Bij de ramp in december 2019 kwamen 22 mensen om het leven.

Onder meer de arbeidsinspecteur vroeg waarom teamreizen naar de actieve vulkaan destijds doorgingen, terwijl het dreigingsniveau door de uitbarsting drie weken geleden was toegenomen.

Betrokkenen zouden meer risico hebben gelopen, concludeert de werkchef. Volgens Bill Parks, hoofd van het Laboratory of Labor, was de vulkaanuitbarsting “onverwacht”, maar kwam het niet als een complete verrassing. Daarom heeft de onderzoeker in totaal dertien aanklachten ingediend.

Tien bedrijven krijgen een boete van 1,5 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar (ruim 882.000 euro). Alle drie kunnen boetes krijgen tot $ 300.000.

Het is op dit moment niet bekend wat hij gaat doen nadat hij de post heeft verlaten. Om privacyredenen wilde de arbeidsinspecteur pas op 15 december zeggen wie de verdachten waren. Op die dag worden organisaties en individuen aangeboden. Een van de beklaagden heeft het echter vrijgelaten TNVZ Kon opladen.

Toen de vulkaan op 9 december 2019 uitbarstte, waren 47 mensen op het eiland. De natuurramp eiste 22 levens. Nog eens 22 raakten ernstig gewond.

READ  PSV beschermt de Europese winter met historische zege op Granada | BSV
Written By
More from Arzu

Nieuw-Zeeland en Australië streven ernaar de reisbubbel begin 2021 te openen | Nu

Nieuw-Zeeland en Australië zijn van plan om in het eerste kwartaal van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *