Deze week weer minder besmettingen, maar de afname gaat langzaam

De daling is langzamer dan voorheen. Twee weken geleden waren er 64.087 besmettingen, dus de week erna waren er 43.621. Minder dan dertig procent. Die snelle daling kan verband houden met de herfstvakantie; Er waren dus minder reisbewegingen.

Ontspanning

Van de 37.706 besmettingen werden er vandaag 4.320 gemeld. De daling deze week is 13,5 procent lager. Susan van den Hoff van het RIVM zegt dat de daling langzamer is dan de afgelopen weken en langzamer dan de eerste golven.

“De val die we nu zien is precies zoals we hadden verwacht. Dus het is geen probleem. Maar dit betekent dat we dit allemaal nog een tijdje moeten vasthouden voordat we op een niveau zijn waar we de maatregelen kunnen versoepelen.”

Hoe de druppel eruit ziet:

Om de limiet van het laagste risiconiveau te bereiken, moeten 100.000 mensen per week 50 infecties krijgen of zo snel mogelijk. 50 is de limiet voor ‘bezorgd’ op de Corona-roadmap. Dat betekent dat er in een week tijd in het hele land maximaal 8.640 besmettingen kunnen voorkomen.

“Er zijn verschillende signaalwaarden”, zegt Van den Hoff. “Als we naar de IC-records kijken, wordt verwacht dat het signaal begin januari of half januari zal aantrekken, voordat het onder de waarde valt. Als we nieuwe besmettingen zien, komen we op dat moment terug. Totdat ze het routineonderhoud kunnen hervatten. “

Bekijk wekelijkse statistieken vanaf 1 juni:

Vakantie

Wat betekent het om de vakantie te vieren? “Als alles verloopt zoals verwacht, zitten we op dat moment niet onder de signaalwaarden. Het wordt uiteindelijk een politieke beslissing om iets mogelijk te maken. Je kunt erover nadenken om iets meer toe te staan. Je kunt het aantal mensen dat ergens naartoe mag gaan verhogen.”

READ  Disney + lanceert GroupWatch in Nederland - Beeld en Geluid - Nieuws

Het risico is dat het aantal infecties later toeneemt en dat het langer duurt voordat andere maatregelen mogelijk zijn. “

Het RIVM meldt nieuwe sterftecijfers, namelijk 479. Maar die cijfers zijn niet uitputtend. Ziekenhuizen, gezondheidsinstellingen en huisartsen zouden een positieve test moeten melden, maar dit geldt niet voor sterfgevallen door corona. Hierdoor weet een groot percentage van de positief geteste mensen op het RIVM niets van de voortgang.

Zie de statistieken voor de onderstaande dag:

Bovendien zijn er vandaag 1.570 mensen op verpleegafdelingen, 13 meer dan gisteren. Vandaag liggen 576 coronapati├źnten op de intensive care, 3 meer dan gisteren.

Overigens zijn er nog aanzienlijke regionale verschillen tussen vervuilingsniveaus. Geen enkel beschermd gebied bereikt het niveau van 50 besmettingen per 100.000 mensen per week. Er zijn maar weinig epidemie├źn in het noorden, maar de statistieken dalen overal.

Written By
More from Arzu

Video: Matthew van der Boyle valt hard op Treetox de Bunnay | Wielersport

De Nederlander probeerde aan de linkerkant van de weg uit te glijden,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *