Door disfunctie zijn voor het eerst meer dan 11.000 coronabesmettingen gemeld Huiselijk

Daarnaast voeren GGD’s meer testen uit en worden ze sneller verwerkt, waardoor er meer coronabesmettingen bloot komen te liggen, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het bedrijf zei echter dat het algemene beeld “veelbelovend” was. Het percentage positieve tests lijkt de afgelopen dagen te zijn bevestigd. Dit suggereert dat de sterke stijging van het aantal gevallen langzaam stopt.

Van donderdagochtend tot en met vrijdagochtend ontving het RIVM 11.141 positieve tests in recordaantallen. Er waren woensdag slechts 8.115 GGT’s wegens storing. Op andere dagen van de week was dat aantal meer dan 10.000.

In Rotterdam zijn van donderdagochtend tot en met vrijdagochtend 669 positieve testen toegevoegd. Er waren 613 nieuwe zaken in Amsterdam, Den Haag 353 en Utrecht 285.

In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 69.000 positieve tests geregistreerd. Sinds de uitbarsting in februari begon, zijn meer dan 341.000 Nederlanders positief getest. Het werkelijke aantal mensen dat met het virus is besmet, is vrijwel zeker hoog, omdat niet iedereen in de vroege stadia van de uitbraak is getest. Een onbekend aantal mensen is overleden of genezen zonder ooit de aanwezigheid van het virus vast te stellen.

Slachtoffers

Het dodental is in de afgelopen 24 uur gestegen tot 87, het hoogste sinds begin mei. Niet al deze mensen zijn gestorven in de afgelopen 24 uur. Dergelijke informatie wordt soms met enige vertraging verzonden. Van woensdagochtend tot donderdagochtend werden 62 doden gemeld, vergeleken met 54 gevallen de dag ervoor.

Written By
More from Arzu

De volgende generatie PlayStation is erg interessant

De release van een nieuwe console is altijd een bijzonder moment. Er...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *