Duizenden gaan de straat op in Parijs om te protesteren tegen politiegeweld | Huiselijk

Recente demonstraties hebben hier en daar botsingen met de politie gezien. De oproerkraaiers doofden het vuurwerk. De politie reageerde met traangas. Ook tijdens de rellen in Parijs werden auto’s in brand gestoken.

Demonstranten zeiden dat de concessies van de regering op het gebied van veiligheidswetgeving niet voldoende waren. Een paar dagen geleden kondigde Parijs aan dat het een bijzonder controversieel wetsartikel aan het wijzigen was om de verspreiding van beelden van politieagenten tegen te gaan. Maar volgens critici kunnen de films juist helpen om politiegeweld te bewijzen.

Drones

Demonstranten willen dat de doorgang helemaal wordt verwijderd. De wet omvat ook de uitbreiding van videobewaking door de politie, bijvoorbeeld tijdens protesten en andere activiteiten die fel bekritiseerd zijn met behulp van drones. Ze moeten worden gebruikt om de politie te beschermen.

Eerder dit jaar maakte de Franse president Macron bekend dat hij een online site zou opzetten waarop mensen discriminatie zouden kunnen aangeven, bijvoorbeeld de politie. Sommige politiebonden hebben het plan al sterk bekritiseerd.

READ  R.V. Bomaanslag in Nashville, FBI onderzoekt | Nu
Written By
More from Arzu

Deze week weer minder besmettingen, maar de afname gaat langzaam

De daling is langzamer dan voorheen. Twee weken geleden waren er 64.087...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *