Dumfries roept nog steeds op voor Oranje, ziek Ihtaren-rapport | Nu

Dench Dumfries ontving zondagavond een uitnodiging om het Nederlands elftal te selecteren. De rechterkant van PSV was aanvankelijk niet uitgenodigd, maar dankzij de fitheid liet hij zien dat hij toch bij Oranje kon komen. Zijn teamgenoot Mohamed Ihtaren meldde zich wegens een slechte gezondheid.

Dumfries speelde na zijn coronabesmetting zijn eerste wedstrijd van de avond voor PSV tegen Willem II (3-0). De 24-jarige verdediger kon vier wedstrijden niet spelen voor Eindhoven.

“Ik voel me erg fit”, voegde hij er later aan toe Fox Games. “Aan het begin van mijn coronabesmetting voelde ik me een tijdje slecht, maar nu voel ik me weer beter.”

De aanvoerder leverde een belangrijke bijdrage aan het succes van zijn team met twee assists en speelde negentig minuten. “De coach vertelde me van tevoren: kijk hoe lang je het volhoudt”, zei hij. “Ik voelde me beter, dus ik ging door.”

Heather moest de wedstrijd tegen Willem II passeren vanwege een slechte gezondheid.


Denzil Dumfries geassisteerd door Dony Malone 3-0. (Foto: ANP)

Dumfries was geschokt na de fout van Conn

Toen Willem II-verdediger Derrick Cohn met zijn schoen op de kaak van de PSV-speler stond, schrok Dumfries na ruim een ​​uur spelen. De Duitser staat direct rood en kan het duel van Oranje-Internationaal elf keer vervolgen.

“Hij deed het niet expres, maar ik was geschokt”, zei Dumfries over Cohn’s ernstige fouten. “Ik wilde het niet missen, maar we hebben allemaal gezien wat er is gebeurd.”

Nederland speelt woensdag in Amsterdam een ​​vriendschappelijke interland tegen Spanje. Daarna volgen wedstrijden tegen Bosnië (zondag in Amsterdam) en Polen (18 november in Polen) in de Nations League. Oranje bezet nog steeds de eerste plaats in de poule en daarmee een plek in de finaleronde van de Volkenbond.

READ  'Een miljoen mensen ouder dan 60 zijn niet op de hoogte van driemaandelijks hartfalen'

Bekijk resultaten, positie en programma op ERTVC

Written By
More from Arzu

Jetsky (39): Ik heb jonge Alzheimer | Verhalen achter het nieuws

“Ik weet al ongeveer vier jaar dat ik het Alzheimer-gen heb. Artsen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *