‘Een miljoen mensen ouder dan 60 zijn niet op de hoogte van driemaandelijks hartfalen’

“Hartfalen is een van de snelst groeiende oorzaken van hartfalen in Nederland, maar de symptomen worden niet of laattijdig herkend.

வெக்வுவேன்

“We merken in de praktijk dat patiënten klachten verzwakken of afwijzen en zoeken naar andere verklaringen zoals ‘het moet oud zijn’, ‘ik had het de laatste tijd te druk’. Het is licht dat het hartfalen is ‘, aldus de huisarts. En onderzoeker Franz Rutten zegt.

Bij hartfalen circuleert het hart niet genoeg bloed. Hierdoor krijgen de organen niet genoeg zuurstof en worden voedingsstoffen en afvalstoffen slecht afgevoerd. De stichting zegt dat de arts door middel van een bloedtest en een hartfoto kan kijken of klachten veroorzaakt worden door hartfalen. Vroegtijdige behandeling kan een persoon aanzienlijk verbeteren en uiteindelijk tot een langer leven leiden.

De reden

Hartfalen kan ook voorkomen bij jonge mensen. Een hartaanval heeft altijd een voorgeschiedenis van een hartaanval, zoals een defecte hartklep of chronische hoge bloeddruk. Het komt vaak voor in combinatie met een andere aandoening, zoals COPD of diabetische longontsteking.

In Nederland zijn 240.000 geregistreerde gevallen van hartfalen. De Hartstichting start volgende maand een actie om de ziekte onder de aandacht te brengen.

READ  AFC focust op KNVB: 'Volgend jaar kunnen we ook meedoen aan de staatsloterij'
Written By
More from Arzu

Man (33) doodgeschoten in Astorf

De 33-jarige man die vorige week werd neergeschoten in de wei aan...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *