Eerste officiële bezoek aan Emirates Israel

Voor het eerst bezoekt een officiële delegatie uit de Verenigde Arabische Emiraten Israël. Vanmorgen landde een Etihad-vlucht met ministers van Economische Zaken en Financiën op de luchthaven Ben-Gurion. De Amerikaanse minister van Financiën München was ook aan boord. Ze werden daar verwelkomd door de Israëlische premier Netanyahu.

Deze reis beperkt zich vanwege het coronavirus tot de luchthaven. Afgevaardigden hebben samenwerkingsdocumenten ondertekend op verschillende gebieden, zoals economie, luchtvaart en wetenschap. Ook de visumplicht voor reizigers tussen de twee landen zal afnemen.

Iran is de gemeenschappelijke vijand

Verslaggever Dice Brock legt uit dat de deals niet uit het niets kwamen. “Vorige maand Gesigneerd Net als Bahrein in de Amerikaanse hoofdstad Washington, hebben de Emiraten een overeenkomst met Israël over het normaliseren van de betrekkingen. Ze zoeken samenwerking in de strijd tegen hun gemeenschappelijke vijand in de regio: Iran. “

Nieuw in de VAE en Bahrein Derde en vierde Arabische landen Zal Israël officieel erkennen als staat. Voorheen hadden alleen Egypte (1979) en Jordanië (1994) formele relaties.

Brock zegt dat er ook kritiek is in de Arabische wereld. “De Arabische staten hebben eerder met elkaar afgesproken dat ze Israël alleen zullen erkennen als er een onafhankelijke Palestijnse staat bestaat. Dat is nog niet zo.

READ  PAOK | Hij miste ook de PSV Coats in een cruciale Europa League-wedstrijd met
Written By
More from Arzu

AFC focust op KNVB: ‘Volgend jaar kunnen we ook meedoen aan de staatsloterij’

AFC-voorzitter Ad Westerhof was teleurgesteld over het besluit van de KNVB om...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *