Emmen-coach Lucian: ‘De scheidsrechter had de VAR-ballen moeten laten zien’ | Nu

Dick Lucian was niet tevreden over het optreden van scheidsrechter Mark Knocktail zondagavond in de uitwedstrijd tegen AZ (1-0). Een kwartier na rust kende de scheidsrechter door een ongelukkige fout een rode kaart toe aan Lucas Bernardo, die de trainer van FC Emmen verraste.

De middenvelder van FC Emmen worstelde om de bal, maar kwam te laat en plantte zijn voeten op het been van Jonas Svensson. De wedstrijd leek geen doel te hebben – Bernardo Dean was uit balans door de coureurs – maar scheidsrechter Naktegal besloot na tussenkomst van VAR rood te spelen.

“Ik zei hem dat als hij als scheidsrechter wil staan, hij de ballen moet laten zien en tegen de VAR moet zeggen: ‘Fuck off, dit is een voetbalwangedrag, je laat me aan de kant komen voor zoiets, ik denk dat het onvoorstelbaar is.’ Maar dat deed hij niet. Hij gaf Lucas onmiddellijk het rood. De wereld staat op zijn kop, ‘zei Lucian. RTV Trendy.

Tijdens de rode kaart stond FC Emmen al met 1-0 achter op Alcmar, maar de ploeg uit Trent had toch nog enkele goede kansen om minder gelijk te zijn aan één man. De Coopmainers haalden een bal van de lijn en een doelpunt van Michael de Lee werd afgekeurd, waardoor het 1-0 werd.


Scheidsrechter Mark Naktogal maakte FC Emmen boos door Lucas Bernardo een rode kaart te geven. (Foto: Pro Shots)

‘Het begint als zaalvoetbal’

Toen ging het vooral om die rode kaart die van Bernardo kwam. Lucian geeft toe dat de Franse middenvelder gespannen binnenkwam, maar nam het woord Fox Games De middenvelder geeft blijk van zijn misverstand over verzonden eenvoud.

READ  Annabelle Naninga - Ik ga nu niet weg, maar ik wil de Theory Bud-commissie verlaten en niet op de kiezerslijst staan

“Als we hem hiervoor rode kaarten gaan geven, denk ik dat we moeten stoppen met voetbal. De jongen gaat naar de bal, duwt een beetje van achteren, waardoor hij uit balans raakt en Svenson op het been raakt waar hij staat.

“Eerst keek de VAR drie minuten, daarna ging de scheidsrechter nog twee minuten op het scherm en kwam er een rode kaart. Ik kan hier niet veel aan doen. Het komt voor, maar ik denk niet dat zo’n rode kaart bij voetbal hoort. Het begint op zaalvoetbal te lijken.”

F.C. Emmen leed bij AZ hun zesde nederlaag van het seizoen en staat op ERTVC met drie punten zeventiende. Laatste speler Fortuna Citadel heeft hetzelfde aantal punten, maar minder doelsaldo.

Bekijk programma, resultaten en status op ERTVC

Written By
More from Arzu

Feyenoord keerde terug in actie na een schitterende CSKA-overwinning op Moskou

Feinurd Donderdagavond was een groot succes CSKA Moskou En doet volop mee...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *