Er is nog steeds geen reden voor een referendum over democratie, ‘het slaat nergens op’

Er zal geen reden zijn voor een referendum in het Forum voor Democratie, waarin Thierry Budet wordt herkozen tot partijleider. Dat slaat nergens op, zoals drie starters nu beweren.

Voormalig partijleiders in Overzee en Utrecht, Johann Almekinders en Kiezer Wiegers, en oud-genomineerde John-Cheese-Vockler zeiden dat ze vrijdag geen echt referendum konden houden omdat de ledenadministratie niet op orde was. Ook is er geen onafhankelijk toezicht van een notaris.

“Met het zogenaamde obligatierefendum van gisteren heeft er binnen de FVD een politieke realiteit plaatsgevonden. De partij is een lege huls geworden. Het heeft geen zin om met een lege huls te vervolgen”, aldus het trio in een verklaring.

Wel ondersteuning voor andere zaken

Almekinders, Weizers en Vocalor maakten vrijdag bekend dat ze voornemens zijn een rechtszaak aan te spannen. Het referendum was toen al aan de gang. Oprichter Theory Padded won het advies van digitale leden over partijleiderschap.

FVD-lid Mati Tross zal naar de rechter stappen om het partijbestuur ter verantwoording te roepen. Ze zeiden dat Almekinders, Weizers en Vocals dit nu gaan ondersteunen.

De afgelopen weken hebben verschillende gedeputeerden en kandidaat-Kamerleden gebroken met de partij en het Theoriebudget. Ze waren verontwaardigd dat er binnen het forum voor democratie niet genoeg actie was ondernomen tegen extreemrechtse en antisemitische uitlatingen in de jeugdclub JFVD, en dat Budget tijdens de partijbijeenkomst ongepaste uitlatingen had gedaan.

READ  ItaliĆ« duwt Nederland terug van de paal, waarbij het feest van de Rode Duivels in de 92e minuut verpest
Written By
More from Arzu

Live: Asher ‘verlegen’ over ontbrekende signalen in supplementen | Huiselijk

Verslaggever Leon Brandzema is ter terechtzitting verschenen. Je kunt zijn tweets onderaan...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *