‘Ethiopische Tigre-raketten afgevuurd op hoofdstad Eritrea’ | Nu

Ambassadeurs en getuigen in de hoofdstad zeggen dat raketten uit de noordelijke Ethiopische regio Tigre zaterdag de Eritrese hoofdstad Asmara hebben geraakt. Interne conflicten in Noord-Ethiopië lijken zich over de staatsgrenzen heen te verspreiden.

“Volgens de informatie waarover we nu beschikken, zijn er verschillende raketten geland nabij het vliegveld in de hoofdstad”, zei een ambassadeur. Verschillende getuigen hoorden de explosies. Internationale persbureaus hebben de raketaanvallen nog niet bevestigd.

Noord-Ethiopië is momenteel het toneel van conflicten tussen de Ethiopische regering en het Tigre People’s Liberation Front (DPLF), het goed bewapende lokale orgaan van de staat Tigre. De DPLF beschuldigt de regering ervan militaire hulp uit Ethiopië te hebben aangevraagd, wat Ethiopië ontkent.

Kedachev Reda, een hooggeplaatst lid van de DPLP, had eerder op zaterdag met vergelding gedreigd in de vorm van “raketaanvallen” op Asmara en de Eritrese havenstad Masawa. Het is niet bekend hoeveel raketten er zijn afgevuurd en hoe groot de schade is.

Honderden mensen zijn getroffen door het conflict in Noord-Ethiopië

Donderdag gedaan Amnesty International Op 9 november werd gemeld dat tientallen en honderden burgers waren omgekomen bij een aanval in de Ethiopische stad May Cadera.

De mensenrechtenorganisatie heeft de persoon die verantwoordelijk is voor de aanslag nog niet kunnen noemen. Getuigen zeggen dat troepen die loyaal waren aan de lokale regering van Tigray verantwoordelijk waren voor de aanval, maar dit is nog niet bevestigd.

De DPLF heeft het op gespannen voet met premier Abi Ahmed sinds de overname van de macht in 2018. De spanningen tussen de twee partijen escaleerden nadat de TPLF in september lokale verkiezingen organiseerde tegen de wil van de federale regering.

READ  De eerste helft was zo goed als Roger Schmidt bij PSV wilde spelen. '

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen tot dusver door het conflict zijn getroffen. Volgens bronnen en lokale media zijn er nu honderden omgekomen.

Deskundigen waarschuwen dat de chaos in Ethiopië grote gevolgen kan hebben in Noordoost-Afrika en een instroom van nieuwe vluchtelingen naar Europa kan veroorzaken. Deze week Ontsnapt Meer dan tienduizend Ethiopiërs zijn naar het naburige Soedan afgereisd.

Written By
More from Arzu

Statistieken: PSV, Witsey en AZ winnen; Schade aan Feynord | Amerikaans voetbal

Bekijk het hier Rangen, scorers en gedetailleerde statistieken van alle wedstrijden op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *