EU-leiders willen uitgebreidere sancties tegen Turkije | Nu

De EU-leiders kwamen van donderdag tot vrijdag overeen om de sancties tegen Turkije uit te breiden wegens illegale gasboringen in de Middellandse Zee bij Griekenland en Cyprus. Die twee EU-lidstaten dringen al geruime tijd aan op actie tegen Ankara.

Tot nu toe heeft de EU strafmaatregelen opgelegd, waaronder een verbod op de toegang tot de EU, tegen twee functionarissen van de Turkse staatsoliemaatschappij. De ministers van Buitenlandse Zaken stellen een lijst op met nieuwe namen van personen en bedrijven.

De moeilijke en politiek belangrijke relatie van de Europese Unie met Turkije werd uitvoerig besproken tijdens de top in Brussel. Turkije is officieel de kandidaat-lidstaat van de Europese Unie, een NAVO-bondgenoot en een belangrijke partner bij het beheer van de stroom vluchtelingen en migranten.

De afgelopen maanden heeft Turkije verschillende keren gehandeld om de EU te provoceren. Griekenland zette het leger voorbij Augustus Klaar voor oplopende spanningen.

De EU-minister van Buitenlandse Zaken, Joseph Borel, wordt gevraagd een rapport op te stellen over de staat van de politieke, economische en handelsbetrekkingen tussen de EU en Turkije en om opties voor te stellen voor de aanpak van het land.

READ  Djokovic steunt Sverre, beschuldigd van mishandeling: "Hij kan met me praten" | Nu
Written By
More from Arzu

63-jarige ‘Opa Dwarka’ is gearresteerd in verband met de verdwijning van Sumantha Bansi

Een andere verdachte in de zaak van de verdwijning van Sumantha Bansi...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *