EU-voorzitter: ‘Donald Trump is van kant veranderd’ | Buitenland

“Donald Trump heeft de bladzijde omgeslagen, dat behoort nu al tot het verleden in de internationale arena”, zei Michael. “Het is de verantwoordelijkheid van het Congres om te bepalen hoe dit werkt voor de komende dertien dagen.”

Michael belt de nieuwe president, Joe Biden, wiens grootste uitdaging is om het Amerikaanse volk te verenigen. Wat betreft het gedrag van Trump in de afgelopen vier jaar, was wat er woensdag gebeurde “geen complete verrassing”, zei de EU-president.

België zegt dat het de afgelopen vier jaar moeilijk was om samen te werken met de Verenigde Staten, de belangrijkste bondgenoot van Europa in de geschiedenis. “Qua stijl, gedrag en acties heeft de regering-Trump de grenzen overschreden”, zei de voormalige Belgische premier, “tot de climax van woensdag.”

Johnson: De oproep is helemaal verkeerd

Ook de Britse premier heeft Trump krachtig veroordeeld. Hij zegt dat zijn oproep aan aanhangers om het parlement van Washington aan te vallen ‘volkomen verkeerd’ is, over de Angelsaksische alliantie aan de andere kant van de zee.

De Britse premier Boris Johnson op een persconferentie eerder deze week.

De Britse premier Boris Johnson op een persconferentie eerder deze week.

“Voor zover hij de mensen aanmoedigde om het Congres aan te vallen, en in de mate dat de president twijfelde aan de uitkomst van vrije en eerlijke verkiezingen, geloof ik dat hij het helemaal bij het verkeerde eind had”, vertelde Johnson op een persconferentie.

Johnson verwelkomde de goedkeuring door het Amerikaanse Congres van het presidentschap van Joe Biden. De 78-jarige Democraat won de Republikeinse verkiezingen in november met 236 stemmen tegen de 306 van Trump. Volgens Trump zijn er verkiezingen ‘gestolen’.

READ  Verstappen: "Dan moet Red Bull een betere auto hebben"

Capitool omgeven door hekken

Legerofficier Ryan McCarthy zei donderdag dat zes voet “onbeperkte” hekken zullen worden opgetrokken rond het Capitool gedurende ten minste de komende 30 dagen.

Er zullen ook twee meter hoge hekken zijn tijdens de inauguratie van president Joe Biden op 20 januari.

Written By
More from Arzu

Utrecht profileert zich als ‘de grote, sterke, maar glamoureuze snelle verdediger’

FC Utrecht versterkte zich Benisa Benamar. De 23-jarige federale verdediger komt direct...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *