Familie bedroefd door weer een explosie in Poolse supermarkt: ‘Politie lui’

De familie van de eigenaar van de Poolse supermarkt Warsaw XL in Tilburg, waar de explosie zondagavond plaatsvond, is boos en verontwaardigd. Een familielid die ‘s nachts kwam om de verwoesting te zien, begreep het niet. Eerder explodeerden twee van zijn winkels in Beverly en Alsmeer.

Het gezin was van Koerdische afkomst en de schoonzoon was met zijn gezin op vakantie in Nederland. Hij begreep niet waarom de winkel het doelwit van de aanval was. “We hebben geen vijanden.”

‘Het spijt me. Het is een mooie winkel met veel personeel en het is een succesvol bedrijf. De politie is lui’, zegt hij. ‘

Bekijk hier foto’s van de schade:

“De winkel is pas in oktober geopend”, zegt de schoonzoon. ‘Het ging goed. Ik snap het niet. Een bom in Nederland. Hoe kan dat? Dit is een georganiseerd land.’

De bommenwerper sloeg kort na de middag toe voor een Poolse supermarkt in Warschau. Dit is de vijfde Poolse supermarkt in korte tijd, waar een explosief uit zal komen. De winkel vloog in brand na de explosie. Geen bekende verwondingen.

De grootste klap
Bij de supermarkt staat een flat. De ramen van de opslagruimten werden vernield door de enorme klap.

In Heiswiz-Tinder werd de Poolse supermarkt Pythronka 8 december OntplofteMaar de familie Mahmoud bezat het daar niet, maar iemand met dezelfde naam.

Mohamed Mahmoud reageerde op de tweede explosie in zijn winkel in Beverlywig op 9 december:

READ  Transferstunt Ajax: Internationale Oranjevrouwen Terug naar Nederland
Written By
More from Arzu

Door disfunctie zijn voor het eerst meer dan 11.000 coronabesmettingen gemeld Huiselijk

Daarnaast voeren GGD’s meer testen uit en worden ze sneller verwerkt, waardoor...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *