Frankie de Jong schittert met de 5-1 overwinning van Barcelona; Immobile haalt de oude club ten val

Dinsdag 20 oktober 2020

Barcelona is goed aan het nieuwe seizoen begonnen in de Champions League. In hun eigen Camp Nou versloeg het team van Ronald Koeman dinsdagavond de Hongaarse kampioen Ferenc Veroz met 5-1. Lionel Messi, Anshu Pathi, Philippe Coutinho, Petrie en Usman Temple scoorden de doelpunten. Sergino Test en Frankie de Zong stonden negentig minuten op het veld. Het enige gelijkspel van Barcelona is een rode kaart voor Gerard Pique, die volgende week Juventus miste. In Groep F versloeg Lazio Borussia Dortmund met 3-1 na eerder op de avond in dezelfde groep club Brooke Zenit St. Petersburg met 1-2 te verslaan.

Barcelona – Ferencvaros 5-1
Barcelona kwam in de rust op een 2-0-voorsprong, maar de ploeg van Koman beleefde geen probleemloze eerste helft. Twintig minuten later werd Barcelona wakker met een Isle-artilleriebal tegen de lat: Togmac Nuen bereikte het Braziliaanse strafschopgebied en probeerde de nauwe hoek te vinden, maar rende tegen de lat; Doelman Neto had geen enkele kans gehad als het schot iets lager was geweest. Kort daarvoor, toen Messi aan de overkant de openingstreffer naderde, maakte de aanvaller ruimte voor een laag schot in de krappe hoek. Doelman Dens Dipus reageerde bedachtzaam.

Een assistent van Frankie de Zhang ??????

Geleverd door Voetbalzone Ann Dinsdag 20 oktober 2020

Messi opende 26 minuten later de score. Vanaf de rechterkant passeerde hij twee bewakers voordat Adnan Kovasevic op het verkeerde moment zijn been uitgleed. Messi kreeg een penalty die hij gebruikte met een schot in de rechterhoek. Dipus blokkeerde Ansu Fathi en Messi met 2-0 met briljante reddingen, maar er was geen kans toen Fathi het van dichtbij liet proberen na de introductie van De Jong. Een prachtige WhippertJ-ruststand van middenvelder hielp Fathi om de 2-0 te beslissen.

READ  Memphis geeft oranje complimenten: 'Ik weet niet hoe vaak ik werd geschopt'

In de tweede helft, na een goede assist van Fathi’s staande been, ging Barcelona met 3-0 omhoog via Philippe Coutinho, maar toen volgde een Downer: Gerrard Pique trok een kapotte nieuwe naar beneden en kreeg een rode kaart waardoor Juventus miste; Ihor Karat scoorde vanaf de stip. Zichtbaar met tien man Parsia Om de score op te krikken scoorde invaller Petrie zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club, direct na het geweldige tempo van Usman Tembele. De Fransman bepaalde de eindstand met een hoog schot op de pass van Messi.

Lazio – Borussia Dortmund 3-1
Tegen zijn oude club waar hij in het seizoen 2014/15 speelde, sloeg de immobiel vijf minuten later toe. Lazio ving de bal diep in de helft van Borussia Dortmund, creëerde snel een aanval en opende de score. De immobiel werd gevonden door Joaquin Korea in het strafschopgebied, vertrok snel en vond de juiste hoek. In de eerste helft breidde Lazio met het nodige geluk de marge uit; Een keerpunt van Luis Felipe was Joaquin Korea achter zijn eigen doelman Marvin Hits. Borussia Dortmund leverde niet veel, maar vond twintig minuten voor tijd de link: Erling Holland zat met een voorzet van Giovanni Raina op de goede plek en schoot vanaf zo’n elf meter naar het dak van het doel. Jean-Daniel Akba-Akbro zette de eindstand echter op 3-1.


Written By
More from Arzu

Vanavond draaien we de klok op een uur: voor de laatste keer? | Huiselijk

VideoVanavond kunnen we een uurtje slapen, want ons land gaat over op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *