Geen tijd om te vliegen Verenigd Koninkrijk | Nieuwsbericht

Nieuwsbericht | 20-12-2020 | 00:43

Infectieuze mutatie van het COVID-19-virus verspreidt zich in het Verenigd Koninkrijk. Er wordt gezegd dat het zich heel gemakkelijk en snel verspreidt en het is erg moeilijk te detecteren. Op basis hiervan kondigde de Britse regering zaterdagmiddag bezuinigingsmaatregelen aan voor Londen en de zuidoostelijke en oostelijke delen van het Verenigd Koninkrijk. Aanscherping in de betreffende regio’s betekent onder meer het sluiten van niet-noodzakelijke winkels, sportscholen en uitgaansgelegenheden, reisbeperkingen en dringend advies om niemand thuis te krijgen. Begin december werd een variant van het in het Verenigd Koninkrijk beschreven virus geïdentificeerd uit een casus in Nederland. De zaak wordt verder onderzocht in reactie op het Britse rapport, waarbij GGT kijkt wie het is, hoe de infectie is ontstaan ​​en of de gerelateerde gevallen bekend zijn.

Het RIVM heeft het reisadvies voor mensen afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk herzien op basis van rapporten over de situatie in het VK. Nadere informatie en een toelichting op de epidemiologische situatie in het Verenigd Koninkrijk is in afwachting, waarbij het RIVM aanbeveelt om de introductie van deze virusstam uit het Verenigd Koninkrijk zoveel mogelijk te beperken door het verkeer van reizigers uit het Verenigd Koninkrijk te beperken of te beperken. ‘Uit voorzorg nam het kabinet het volgende besluit:

Het kabinet volgt de voortgang van het Covit-19-virus in het buitenland nauwlettend en onderzoekt de mogelijkheid van aanvullende maatregelen voor andere vervoerswijzen. In nauwe samenwerking met andere EU-lidstaten wordt de komende dagen onderzocht of de import van het virus uit het Verenigd Koninkrijk verder kan worden beperkt. Er wordt nogmaals op gewezen dat reizen naar het buitenland een aanzienlijk risico vormen voor de verspreiding van het COVID-19-virus. Dat is waarom: reis absoluut niet onnodig.

READ  வாழ்க | Frankrijk en Duitsland schorten het luchtverkeer op en ondernemen onmiddellijk actie Huiselijk

De Tweede Kamer is vanavond per brief op de hoogte gesteld van bovenstaande uitkomsten.

Written By
More from Arzu

Pompeo op de laatste dag: genocide tegen de Oeigoeren | Buitenland

De minister zegt dat het regime in China misdaden tegen de menselijkheid...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *