‘Groene’ Peter Wright zorgt voor opschudding in WK darts | Darts

Wright staat bekend om zijn gekke kleren en geschilderde hanenkammen, maar hij maakte het net zo hectisch als deze keer. Hij verscheen verkleed als kerstman op het WK Eenden. Maar de ‘Grinch Edition’ trok veel wenkbrauwen op. Tijdens de wandeling noemde hij ook het bizarre coronajaar met een groen masker.

Bezoekers van het paleis van Alexandra

Wright’s eerste tegenstander in het Alexandra Palace, West, versloeg India’s Amit Glitwala gemakkelijk met 3-0 in de eerste ronde 3-0 in de eerste ronde. Wright had, net als de 32 beste plaatsen ter wereld, er een vanwege zijn beschermde status ik kom In de eerste ronde. Ondanks de totaal andere omgeving speelde de 50-jarige Scott eindelijk weer voor het publiek in Londen Alli Polly Dan in voorgaande jaren. Fans zaten aan een tafel met maximaal vier personen, niet gekleed en niet gillen. Het WK gaat achter gesloten deuren door, want vanaf woensdag worden ingrijpende corona-operaties in Groot-Brittannië hervat.

Met zijn groene pijlen zat Wright niet in de problemen, ook al moest hij dinsdagavond een issue achterlaten. Scott hoeft niet op zijn beste niveau te tikken. Nadat hij in de eerste set een gemiddelde had behaald van 102,5, daalde het aanzienlijk. Maar het uiteindelijke gemiddelde van 92,6 was nog steeds genoeg om West 3-1 te pushen.

Peter Wright is de titelverdediger in het WK darts.

Peter Wright is de titelverdediger in het WK darts.

Wright zal tijdens dit WK ook de eerste plaats op de wereldranglijst kunnen veroveren van Van Kerwen. Wright loopt iets voor op zijn Nederlandse rivaal in de opgeruimde ranglijst, die twee jaar geleden het WK-prijzengeld wegnam. Als hij op dit WK beter presteert dan Van Kerwan, krijgt PTC een nieuwe nummer één Mary’s OrderD.Rangschikking op basis van prijzengeld van de afgelopen twee jaar in rangschikkingscompetities. Van Kerwen staat echter nog steeds op de eerste plaats in de officiële ranglijst.

READ  Coronavirus besmet 45 mensen bij Cinderglass in Belgisch woonzorgcentrum | Nu

Door de beat te verliezen, wordt het record gecreëerd

‘Goede oude’ Steve Beaton nam ook deel aan het WK, waarbij hij prioriteit gaf aan de 30e (!) Tijd op rij. Daarmee verbrak hij het record van dartlegende Bill Taylor (29 stuks). Bronzen Adonis Vooral tijdens zijn BDO-periode heeft hij naam gemaakt. In 1996 werd hij wereldkampioen. In de eindstrijd versloeg de nu 56-jarige Engelsman destijds Richie Burnett.

Steve Beaton werd in 1996 bij de BDO tot wereldkampioen gekroond, en dat is hem bij de PDC nooit gelukt.

Steve Beaton werd in 1996 bij de BDO tot wereldkampioen gekroond, en dat is hem bij de PDC nooit gelukt.

Sinds hij in 2002 overstapte naar PTC heeft het af en toe meegedaan aan een WK. Net als vorig jaar schoof hij drie keer door naar de achtste finale. Hij verloor toen van Darius Lapanaus Scos. Beaton hield ook niet van deze versie. Dinsdagavond haalde hij niet de gewenste positie, waardoor hij kansloos (set 0-3) miste tegen de eerste Braziliaan die een wedstrijd won op het WK (Set 0-3). Het is nog maar de vraag of Beaton voor de 31e keer terugkeert naar het hoogste podium.

Hieronder Talent Barry

Keane Barry wordt gezien als een van de beste in de dartswereld, maar hij werd dinsdagavond al in de eerste ronde om het leven gebracht. De 18-jarige Ier Jeff Smith moest zijn superioriteit erkennen: 1-3 in sets. Barry faalde vorig jaar bij zijn WK-debuut in de eerste ronde. Vincent van der Wurt was destijds erg sterk met 0-3 sets.

Keane Barry

Woensdag komt de eerste Nederlander in actie. Niels Soneweld krijgt dan William O’Connor. Drievoudig wereldkampioen Van Kerwen speelt zaterdagavond zijn eerste wedstrijd. In de tweede ronde ontmoet hij de winnaar van de wedstrijd tussen Ryan Murray en Lawrence Elegan.

READ  'Von der Leyen heeft geen contract met Brexit' | Buitenland

Plan en resultaten – dinsdag 15 december

  • Steve West – Amit Kilitwala (R1) 3-0
  • Steve Beaton – Diego Portella (R1) 0-3
  • Jeff Smith – Keane Barry (R1) 3-1
  • Peter Wright – Steve West (R2) 3-1
Written By
More from Arzu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *