Het aantal coronabesmettingen daalde voor de derde dag op rij, met meer ziekenhuisopnames Huiselijk

De gemeente Rotterdam telde 300 nieuwe gevallen in de afgelopen 24 uur, met 283 positieve tests geregistreerd in Amsterdam en 128 gevallen toegevoegd aan de hack. In Eindhoven zijn 100 gevallen gemeld en in Tilburg 90.

Het dodental als gevolg van de corona is in de afgelopen 24 uur gestegen tot 45, net als de vorige dag. Niet al deze mensen zijn gestorven in de afgelopen 24 uur. Dergelijke informatie wordt soms met enige vertraging verzonden.

In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 38.000 mensen positief getest en zijn er 489 sterfgevallen geregistreerd. Het waren allebei minder dan vorige week.

Het coronavirus is sinds het begin van de uitbraak bij meer dan 450.000 mensen in Nederland aangetroffen. Tegen het huidige tarief zou dat aantal tegen het einde van de maand meer dan een half miljoen kunnen bedragen. Meer dan 8.500 bevestigde bevestigde dat ze zijn overleden aan het virus.

Ziekenhuisstatistieken

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is gestegen van 2095 naar 2130 naar 35. Dit meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntendistributie (LCPS). Er zijn 1.557 mensen met corona op de normale afdeling, 48 meer dan de dag ervoor, en het aantal Covit-19 patiënten op de IC is gedaald van 586 naar 573.

Door de hoge coronadruk zijn alle ziekenhuisgebieden genoodzaakt om tienduizenden procenten te meten voor routineonderhoud. Om schade tot een minimum te beperken, heeft LCBS al anderhalve maand patiënten uit de regio’s verspreid. Twee Nederlanders zijn overgebracht naar Duitsland en zijn nu weer gezond.

Deze week maakt het kabinet naar verwachting de aanscherping van de krappe coronamaatregelen van twee weken geleden bekend. Hiermee kunnen bedrijven als bioscopen, musea, pretparken, theaters en zwembaden heropenen. De horeca is gedekt. Bronnen in Den Haag melden dat regionale maatregelen zoals het omstreden uitgaansverbod minimaal zijn.

READ  Onderzeese moordenaar Peter Matson gearresteerd na ontsnapping | Buitenland
Written By
More from Arzu

வாழ்க | ‘Britse prins William Corona hield infectie geheim’ en WHO-leider geïsoleerd uit voorzorg | coronavirus

coronavirusDe coronagolf duurt zeker tot Pasen. De officiële Duitse viroloog Christian Trosten...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *