Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is de afgelopen 24 uur licht afgenomen | Nu

Nederlandse ziekenhuizen telden zaterdag 2.567 coronapatiënten. Dat zijn er 69 minder dan vrijdag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntendistributie (LCPS).

Intensive care (IC) -patiënten tellen momenteel 693 coronapatiënten, zeven minder dan op vrijdag. De totale IC-bezetting, inclusief niet-Govt-19-patiënten, is in de afgelopen 24 uur met zes gedaald tot 1.113. Op de reguliere verpleegafdelingen zijn nu 1.874 coronapatiënten gevestigd, 62 minder dan op vrijdag.

In totaal werden zaterdag 285 patiënten met COVID-19 opgenomen in Nederlandse ziekenhuizen. 44 van hen werden opgenomen op IC (zeven meer dan vrijdag) en 241 op een regulier veld (24 meer dan vrijdag). De totale ziekenhuisfaciliteit werd echter verkleind omdat meer coronapatiënten werden ontslagen dan toegestaan.

Volgens LCBS zijn er deze week minder coronapatiënten opgenomen dan vorige week. Dit is een afname van 5 procent. De daling is het sterkst op conventionele verpleegafdelingen. Volgens LCBS neemt het aantal IC-patiënten nog steeds af.

Donderdag zei Ernst Kuipers, hoofd van het Landelijk Intensive Care Netwerk (LNAS), dat het aantal coronapatiënten dat is opgenomen in Nederlandse ziekenhuizen is bevestigd. Hij kondigde vrijdag aan dat de cijfers nu “op een plateau” liggen. De LCBS zei zaterdag dat de cijfers “iets hoger lijken te zijn op het oppervlak van het plateau”.

Zaterdag werden voor de vierde dag op rij minder coronapatiënten opgenomen dan de dag ervoor.

READ  Geen tijd om te vliegen Verenigd Koninkrijk | Nieuwsbericht
Written By
More from Arzu

Winkels in het centrum van Rotterdam sluiten zaterdag, ‘te druk’ in Amsterdam | Huiselijk

Burgemeester Ahmed Abalab besloot in overleg met winkeliers de winkels vrijdagavond vroeg...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *