Het dodental stijgt tot 80.000 in het Verenigd Koninkrijk

Vandaag zijn er vanaf 10.00 uur 7383 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 764 minder dan gisteren.

Het aantal 7383 is lager dan het gemiddelde van vorige week, met een gemiddelde van 7544 positieve tests per dag. Gemiddeld neemt het aantal positieve tests af.

241 opnames op verpleegafdelingen, 44 op ICU’s

De bezettingsgraad in ziekenhuizen is laag. Er werden dus meer patiënten ontslagen of stierven dan toegestaan.

Het ziekenhuis heeft nu 2574 corona’s (gisteren: 2644), van wie er 700 op de IC liggen (gisteren: 708), volgens het Nationaal Coördinatiecentrum voor Patiënt Levering (LCBS).

Op verpleegafdelingen werden 241 nieuwe coronapatiënten opgenomen, 8 nieuwe aanwinsten minder dan gisteren. 44 nieuwe patiënten werden op de intensive care opgenomen en bijna alle patiënten werden overgeplaatst van verpleegafdelingen. Dit zijn 7 nieuwe berichten meer dan gisteren.

139 Govt-patiënten stierven

139 Govt-patiënten die stierven, waren besmet met het RIVM. Gisteren waren er 89 mensen. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 107 doden per dag, tegenover 86 doden een week geleden.

Hoe snel het dodental stijgt, hangt af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Inmiddels zijn er 861 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is geconstateerd. Een week geleden waren dat er 823. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minstens één epidemie.

READ  Tottenham is een spel vanaf de eerste prijs in dertien jaar
Written By
More from Arzu

Strikte corona-activiteiten voor Kerstmis | Huiselijk

“Het is voor veel mensen een moeilijk jaar geweest. We kennen nu...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *