Het kabinet werkt aan een betere bescherming van de klanten van webwinkels

Mensen die iets in de online winkel kopen, moeten beter worden beschermd. Staatssecretaris Geezer (Economische Zaken) vindt dat zij dezelfde bescherming moeten hebben als kopers van een winkelvuurwinkel, bijvoorbeeld bij het retourneren van goederen. Hij licht zijn visie op het wetsvoorstel toe. Hij legt zijn plan nu voor aan alle organisaties en partijen die ermee te maken hebben.

De wet zal grote gevolgen hebben voor webwinkels.

Zo mogen webwinkels geen neprecensies meer plaatsen. Wanneer iemand op zoek is naar een artikel, moet hij of zij duidelijk maken of bepaalde producten op de eerste plaats staan, of de advertentie door dat merk is gekocht of omdat mensen eerder naar vergelijkbare producten hebben gezocht. Klanten kunnen direct zien hoe de zoekresultaten zijn gerangschikt.

‘Ongeldige informatie’

Op webpagina’s die met derden werken, moet op hun site ook worden vermeld welke partij verantwoordelijk is voor het retourneren van de gekochte artikelen. Consumenten weten direct waar ze terecht kunnen als er problemen zijn.

“Informatie op sociale media, digitale sites en online winkels is vaak onvolledig, vaag of soms misleidend. Dit betekent dat je als consument een aankoop kunt doen of een contract kunt beĆ«indigen zonder de voorwaarden te kennen. Er kunnen gebreken of problemen met inkomen optreden”, aldus staatssecretaris Geiger. . “Deze gemoderniseerde wettelijke consumentenbescherming is essentieel om onze economie prachtig te transformeren.”

Volgens een Europees mandaat moeten alle EU-lidstaten in 2022 de consumenten van webwinkels beter beschermen. Dat verwacht Geezer bij het conceptwetsvoorstel.

READ  Spanje kiest voor harde corona-aanpak: regering wil avondklok tot mei volgend jaar | Buitenland
Written By
More from Arzu

Dumfries roept nog steeds op voor Oranje, ziek Ihtaren-rapport | Nu

Dench Dumfries ontving zondagavond een uitnodiging om het Nederlands elftal te selecteren....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *