Hindley over het nemen van een roze trui van Gelterman: ‘It’s not the best’ | Nu

Jay Hindley is verheugd dat hij zaterdag de roze aanvoerdersstrui heeft gewonnen in de finale van de Giro de Italia. Al beseffen de Australiërs dat zijn teamgenoot Wilco Gelterman teleurgesteld is. De Nederlander moest snel worden losgelaten op het bergplatform en werd naar de derde plaats in het algemeen klassement geduwd.

“Het is niet geweldig dat ik roze kies bij Wilco, maar ik ben blij dat ik in het jerseyteam zit”, zei Hindley, die sinds 2018 voor Sunweb rijdt. De 24-jarige renner is pas in zijn derde grote ronde. Hij eindigde vorig jaar op de 35e plaats op de tour van Italië en is nu overall winnaar. “Het dragen van de leiderstrui tijdens de grote ronde was een droom die uitkwam. Ik vond dit geweldig als jongen.”

Hindley begon de 190 kilometer lange fase van Alba naar Chester in twaalf seconden achter Guilderman. Tijdens de slotklim moest Amersford de favorieten uit de groep verlaten, waarna Hindley achterbleef bij Tao Geogan Hart en de Sprint-a-Ducks verloor aan Groot-Brittannië. Hindley voerde het algemeen klassement aan, maar het verschil met Geogegan Hart was met een paar duizend vreemd genoeg klein.

Hindley probeerde in de laatste kilometer van Geogegan Hart weg te komen om het verschil te vergroten. “Tao zag er niet erg sterk uit. Ik dacht dat ik hem kon schudden. Maar helaas lukte het niet en daarna had hij betere benen in de sprint.”


Snelheid tussen Jay Hindleek en Tao Geogen Hart. (Foto: Pro Shots)

‘Ik ga alles geven in de tijdrit’

Het wordt een lastige laatste dag voor Hindley met een tijdrit van 15,7 kilometer van Cernusco sul Naviglio naar Milaan. Hij is beslist geen tijdrisexpert. Geogen Hart niet, maar zijn beproefde klassement staat op een hogere plek dan de leider.

READ  Waarom kan het Europees kampioenschap cyclocross dit weekend doorgaan?

‘Morgen ga ik er alles aan doen,’ keek Hindley al vooruit. “Maar ongeacht het eindresultaat ben ik al heel blij met alles wat deze Zero heeft laten zien.”

Geocogan Hart, die voor INEOS-grenadiers rijdt, benadrukte dat hij al blij is met Zero, wat er ook gebeurt in de tijdrit. Hij wilde geen voorspelling doen. “Het is fietsen en er kan van alles in gebeuren. Ik hoop dat ik weer een fantastische dag krijg”, aldus de 25-jarige Geogen Hart.

De laatste tijdtest van de Giro begint zondag om 13.20 uur. Kenderman staat 1.32 achter Hindley en Geogan Hart.

Written By
More from Arzu

Apple kondigt het evenement van 10 november aan – Computer – Nieuws

Apple heeft nog een ding aangekondigd. Het vindt plaats op 10 november...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *