Hulpverleners redden na de aardbeving meer dan 100 mensen uit het puin in Izmir Buitenland

Onder degenen die levend uit het puin zijn gered, zijn een moeder en drie kinderen. Ze werden 23 uur na de aardbeving gered.

Volgens de staatsomroep DRT liggen er nog steeds veel mensen onder het puin van acht gebouwen in Ismir die bij de aardbeving zijn ingestort. In Izmir zijn 750 tenten en mobiele keukens opgezet om meer dan 50.000 mensen van voedsel te voorzien en onderdak te bieden aan degenen die door de aardbeving zijn getroffen. Minister van Onderwijs Zia Celsuk schreef op Twitter dat scholen in de metropool om veiligheidsredenen een week lang gesloten zouden zijn.

De aardbeving heeft minstens 35 mensen gedood en minstens 900 gewond geraakt, zeiden Turkse functionarissen.

Sinds de aardbeving zijn er bijna 600 aardbevingen gemeld.

Dode en massale vernietiging na de aardbeving in de Egeïsche Zee

Reddingswerkers gebruiken soms hun blote handen om te ontsnappen aan het puin van vluchtende gebouwen.

Op het Griekse eiland Samos zijn minstens twee mensen omgekomen. Volgens de Griekse media kwamen deze twee jonge mannen onder één muur terecht.

De beving veroorzaakte vrijdagmiddag een mini-tsunami. In de kustgebieden van Turkije veranderden de straten in gevallen rivieren. De Turkse hoofdstad Izmir heeft de meeste schade geleden, waaronder enkele hoge gebouwen. Luchtfoto’s laten zien dat de verwoesting daar enorm was.

De burgemeester vertelde CNN Turk dat minstens 20 gebouwen waren ingestort. Op die plaatsen steeg dichte witte rook op. Reddingswerkers zoeken hulp bij bewoners en gebruiken zoekhonden om slachtoffers te lokaliseren.

De regionale gouverneur kondigde aan dat minstens 70 mensen waren gered. Minister van Landbouw Bekir Bakhtmeerli is op televisie te zien terwijl hij een telefoongesprek voert met een vrouw onder het puin. ‘We vragen je kalm te blijven’, zei de minister.

READ  Corona-zorgen over PSV lijken voorbij: "Hoop achter het ergste te staan" | Nu

Inwoners van Izmir gingen de straat op tijdens de aardbeving. “Ik dacht: zal dit eindigen?” Zei de 32-jarige. “Het voelde alsof het 10 minuten duurde. Het leek nooit te eindigen.” De autoriteiten zetten vervolgens tenten op in een park zodat gezinnen daar de nacht konden doorbrengen.

De beving veroorzaakte ook paniek op Samos. Mensen lieten de gebouwen daar achter. ‘Het was verwarrend’, zei de loco-loco-burgemeester. ‘We hebben nog nooit zoiets gezien.’

Natuurrampen leidden tot verzoening tussen Griekenland en Turkije, landen die momenteel op gespannen voet met elkaar staan. De Griekse premier Krikos Mitsodakis assisteerde bij een telefoongesprek met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

“Wat onze verschillen ook zijn, dit zijn de momenten waarop onze mensen samen moeten komen”, schreef Mitsotakis op Twitter. ‘Dank u, meneer de premier,’ antwoordde Erdogan. “Het hebben van twee buren die eenheid tonen in moeilijke tijden, is waardevoller dan veel dingen in het leven.”

In Turkije registreerde een kindermonitor een aardbeving.

Written By
More from Arzu

Trump draagt ​​elektriciteit over aan Biden, rechtszaken gaan door

De machtsoverdracht aan de verkozen president Joe Biden zou officieel kunnen beginnen....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *