Italië duwt Nederland terug van de paal, waarbij het feest van de Rode Duivels in de 92e minuut verpest

Italië ligt op koers om Nation League-team A1 te verslaan, inclusief Oranje. Azzurri sloeg de aanval vanuit Polen thuis af en kon woensdag het werk tegen Bosnië en Herzegovina afmaken.

Italië-Polen 2-0
Eerder op zondag nam Oranje de leiding in de groep en moest menen dat Italië misleid moest worden. Dat was echter even niet mogelijk: Polen – ondanks superspits Robert Lewandowski – zei niets tegen het team van Roberto Mancini. Lange tijd was de schade een penalty van Jorkinho, waardoor Polen nog één punt kan verwachten.

In de slotfase ging het echter helemaal mis: Jacek Koralsky rende voor zijn tweede gele kaart en Dominico Ferrari scoorde een schot in de nauwe hoek 2-0. Met negen punten uit vijf wedstrijden heeft Italië de beste documenten voor de laatste vier: Oranje volgt op een gegeven moment.

België-Engeland 2-0
De Rode Duivels hebben al bevestigd dat de ploeg na zondagavond gaat winnen. Engeland speelde in 2019 tegen Oranje in de League of Nations-finale, maar kon na de komst van Leuven hun tweede deelname aan de laatste vier vergeten. De Rode Duivels maakten het verschil in de 23e minuut: Yuri Tylemans scoorde vanaf de tweede startrij en Tris Mertens schoot een prachtige vrije trap. Benjamin kan het laatste punt halen dat ze nodig hebben tegen de jacht op Denemarken.

Denemarken-IJsland 2-1
IJsland leek een hand te bieden, maar Denemarken won in blessuretijd toch. Christian Eriksen leidde zijn ploeg naar een 1-0 nederlaag. Het leek een lange tijd om te winnen, maar IJsland worstelde even: Vidar Arn Gordonson verving de geblesseerde Caspar Schmeichel door Frederick Ronov. In de slotminuten kreeg de thuisploeg echter nog een penalty nadat Hardur naar verluidt Georgewin Magnuson de hand had geschud: Eriksen maakte zijn tweede avond.

READ  Ajax-debutant verslaat probie: 'Dit is een begin' | Nu

Andere resultaten
B1
Oostenrijk – Noord-Ierland 2-1
Roemenië-Noorwegen afgelast
B2
Tsjechië-Israël 1-0
P3
Hongarije-Servië 1-1
C3
Slovenië-Kosovo 2-1
Moldavië-Griekenland 0-2

Written By
More from Arzu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *