Kabinet trekt மில்லியன் 4 miljoen uit om Hawija terug te krijgen na luchtaanvallen | Nu

Het ministerie van Defensie heeft மில்லியன் 4 miljoen gereserveerd voor reparatiewerkzaamheden in de Iraakse stad Hawija, die in juni 2015 zwaar werd beschadigd door Nederlandse gevechtsvliegtuigen op een bommenfabriek van een terroristische groepering van de Islamitische Staat (IS). Tientallen burgers kwamen om het leven.

Het geld wordt gebruikt om puin te verwijderen, het lokale elektriciteitsnet te herstellen en essentiële infrastructuur te herstellen. Ook kijken we in overleg met de gemeenschap naar manieren om de werkgelegenheid te verbeteren. Het werk duurt ongeveer anderhalf jaar.

Beide bedrijven zullen de projecten uitvoeren. Ze zouden begin volgend jaar moeten beginnen met werken. “De exacte startdatum van de projecten hangt nu af van de te maken contracten. Het is heel belangrijk om voorzichtig te zijn”, schrijft minister van Defensie Ank Bijleveld aan de Tweede Kamer.

Vrijwillige compensatie kwam op aandringen van de Kamer.

De Nederlandse F-16’s lanceerden in juni 2015 een luchtaanval op de IS-bommenfabriek, die ook een woonwijk trof. De fabriek bleek explosiever te zijn dan eerder werd gedacht. Tientallen mensen werden gedood en ongeveer 100 raakten gewond.

Begin oktober startte het kabinet een onafhankelijk onderzoek naar de aanval op Hawija.

READ  Incompatibele Lionel Messi helpt Ronald Coman en FC Barcelona winnen | Amerikaans voetbal
Written By
More from Arzu

PlayStation 5-consoles worden geleverd met fans van verschillende fabrikanten – Gaming – Nieuws

Sony lijkt meerdere versies van de PlayStation 5 te hebben uitgebracht. Elk...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *