Kinderartsen: ‘Jonge kinderen vaccineren tegen rotavirus en hygiëne vrijgeven’

De Nederlandse Kinderbond zegt dat jonge kinderen binnenkort gevaccineerd moeten worden tegen het rotavirus. Op deze manier kan ziekenhuisopname worden voorkomen en hebben kinderverpleegkundigen de handen vrij om te helpen op corona-afdelingen.

Rotavirus veroorzaakt buiktyfus en is beschikbaar voor alle kinderen in Nederland, zegt president Caroly Illy NOS Radio 1 Nieuws Na melding ADVERTENTIE. “In de meeste gevallen hoef je je daar geen zorgen over te maken. Maar in een normaal jaar worden ongeveer 3.500 kinderen in het ziekenhuis opgenomen met symptomen van uitdroging als gevolg van het rotavirus.”

Het idee is dat als het kan voorkomen dat u in dat ziekenhuis wordt opgenomen, het de aandacht vermindert. “De afgelopen maanden hebben kinderverpleegkundigen geld moeten lenen aan corona-afdelingen om heen en weer te kunnen zorgen. Soms is dat niet mogelijk omdat de kinderafdelingen overvol zijn.”

Druppels, geen steek

Volgens Illy kunnen gevaccineerde kinderen tegen rotavirus helpen bij het handhaven van routinematige zorg. “Lage opnames voor van alles wat we kunnen voorkomen, regulier onderhoud kan gewoon doorgaan.”

Het vaccin kan via monddruppels worden toegediend. De Gezondheidsraad Hoewel de kosten niet laag waren in termen van vaccinprijzen, was het positief over opname in het Rijksvaccinatieprogramma 2017. Volgens Illly zal de raad het heroverwegen, maar dat duurt een à twee jaar.

READ  Jahavi werkt graag samen met Malone bij PSV: "Hij maakt me beter" | Nu
Written By
More from Arzu

‘Tadic trapt Drew uit aanvaller op Anfield, geblinddoekt midden achterin Ajax’

AjaxCoach Eric Den Hawk paste zijn systeem dit keer niet aan Champions...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *